Noreen Kuipers: “Doortje is klein maar fijn”

0
485
Noreen Kuipers

Ondanks dat Noreen Kuipers niet een al te goed gevoel over haar proef had, wisten haar punten het tegendeel te bewijzen. Samen met haar bijrijdpony Doortje reed ze naar een score van 71,00%, waardoor de combinatie nu de klasse Basis weet te domineren.

Via een advertentie kwam Kuipers een jaar geleden bij shetlander Doortje terecht, wat zo goed klikte dat ze besloot om te gaan mennen met de pony. “Hiervoor heb ik heel lang paardgereden, maar ik vind mennen ook echt heel leuk om te doen. Helemaal met een shetlander is het extra leuk, het is allemaal klein maar fijn”, steekt de menster vrolijk van wal. “Al is Doortje wel heel eigenwijs”.

Onverwachts

De combinatie begon al vrij snel met het rijden van wedstrijden en heeft ondertussen het B al uitgereden. “Dit gaat eigenlijk heel fijn, we krijgen hoge punten en Doortje is gewoon heel goed”, vervolgt ze vrolijk. Via Ciska van der Putten hoorde ze over onze MenSport@Home-competitie, waar ze zich gelijk voor aanmeldde. “Ik had zelf het idee dat de proef niet helemaal goed ging, maar ik kreeg wel echt goede punten. Dat we nu eerste staan kwam echt onverwachts”.

Kuipers verwachtte niet te veel van Doortje omdat de shetlandpony nu negen maanden drachtig is. “Het was meer voor de lol, daarom dacht ik niet dat het heel goed zou gaan, maar ze deed het echt beter dan verwacht. Dat is eigenlijk super grappig”.

Dikke buik

Over haar feedback vertelt ze: “Af en toe viel de impuls weg, wat ik heel goed snap omdat ze drachtig is, maar het is wel een probleem waar we normaal ook wel last van hebben. Doortje is liever lui dan moe”, grapt Kuipers. “Ze mag haar achterbeen iets meer intrekken, al heeft ze een hele dikke buik. We kregen heel veel positief commentaar, meer dan we bij reguliere wedstrijden krijgen. Daarnaast stond er aan het eind een stukje feedback wat alles nog een keer omvatte, wat ik echt heel fijn vond om terug te lezen”.

Alleskunner

Doortje is echt een alleskunner, want naast het mennen loopt ze ook regelmatig mee op kinderfeestjes “Op dit moment willen we eerst het veulen afwachten, voordat we weer van alles gaan doen. Totdat het veulen oud genoeg is om een tweespan te vormen met zijn moeder trainen we door op vaardigheid en endurance, we hebben heel veel kleine doelen”, sluit Kuipers gedreven af.

Op de website van WeAllRide vind je meer informatie om mee te kunnen doen aan Mensport@Home.

Overname zonder bronvermelding én toestemming via info@mensport.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit