Nominatie FEI Award Best Athlete voor Bram Chardon: “Grote eer!”

0
310
Bram Chardon CHIO Aachen 2018 © DigiShots

Drie TeamNL paardensportWers zijn genomineerd voor de prestigieuze FEI Awards die jaarlijks worden uitgereikt. Bram Chardon is één van hen, in de categorie FEI Best Athlete. Ook Sanne Voets is genomineerd in de Best Athlete-rubriek. In de categorie FEI Best Groom hoort Madeleine Broek, de groom van de paarden van Marc Houtzager, tot de selectie. Op 19 november wordt in Moskou tijdens het grote gala bekend gemaakt wie de winnaars zijn.

Vijf FEI Awards

De internationale paardensportbond FEI heeft voor haar vijf verschillende Awards vier personen genomineerd. Een vakjury en publieksstemming bepaalt wie er uiteindelijk met de FEI Award beloond wordt. De publieksstemmen en die van de vakjury tellen daarbij beide voor 50%. Naast de Peden Bloodstock FEI Best Athlete Award en de Cavalor FEI Best Groom Award, is er de Longines FEI Rising Star, FEI Against All Odds en de FEI Solidarity Award.

“Trots op drie nominaties”

De FEI Best Athlete Award is bedoeld voor de ruiter die het afgelopen jaar exceptioneel gepresteerd heeft en de sport naar een hoger niveau weet te brengen. Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS is verguld met de nominaties. “Het is al geweldig om één Nederlander bij de genomineerden te hebben, dit jaar zijn het er drie. Dat is iets om enorm trots op te zijn. Nu hopen dat er ook daadwerkelijk een award mee naar Nederland komt. Ik hoop dat heel veel Nederlanders gaan stemmen op de toppers van TeamNL.”

“Eer voor de mensport”

Vierspanmenner Bram Chardon is blij met zijn nominatie. “Het is 100% een eer en niet alleen voor mij persoonlijk, maar ook voor de gehele mensport. Afgelopen jaar was een goed jaar. Ik werd de jongste winnaar ooit van de wereldbeker en later Europees kampioen. Maar er zijn heel veel kampioenen in de gehele paardensport, dat je daar uitgekozen wordt is heel speciaal.”

Stemmen

Jeroen Dubbeldam was in 2014 de laatste Nederlandse paardensporter die een FEI Award won. Stemmen op de genomineerden van dit jaar kan van 25 september tot en met 7 oktober.

De uiteindelijke winnaars worden op 19 november tijdens het FEI Gala bekend gemaakt.

Bron: KNHS

Foto: Digishots