Nieuw knooppunten netwerk in De Kempen vanaf voorjaar 2020

0
565

De eerste paal voor het nieuwe ruiter- en mennetwerk in Bladel is vandaag in de grond geslagen. Voor ruiters en menners biedt de regio de Kempen vanaf het voorjaar 2020 een geweldig groot nieuw knooppunten netwerk.

In de gemeenten Bladel en Waalre worden op dit moment de netwerken aangelegd. De gemeenten Eersel en Bergeijk volgen later deze maand. Met de aansluiting op de reeds bestaande netwerken in België, Brabant en Limburg is er vanaf het voorjaar 2020 meer dan duizend kilometer bewegwijzerd aaneengesloten netwerk beschikbaar.

Toeristische routestructuren

Het ruiter en men knooppunten netwerk maakt onderdeel uit van de toeristische routestructuren in Brabant. De bos en natuurgebieden in de Kempen, waaronder de gemeente Bladel, zijn vrij toegankelijk op wegen en paden voor ruiters en menners.

Investering in hippisch toerisme

In de Kempen worden er op dit moment door ondernemers ook flinke investeringen gedaan om zich (nog) meer op het paardentoerisme te richten. Denk bijvoorbeeld aan pleisterplaatsen, verblijfsaccommodaties voor mens en paard en ondersteunende voorzieningen voor horeca, recreatie en parkeren.

Opening in maart 2020

Zoals het er nu uitziet is het netwerk in de Kempen in het voorjaar van 2020 compleet bewegwijzerd en gereed voor gebruik. In maart 2020 zal het netwerk dan ook zichtbaar  worden in diverse digitale routeplanners en kaart worden gepresenteerd tijdens een feestelijke opening.

Bron: Nieuws.Horze

Foto: Daniëlle Carrière