Nederland verdedigt titel in Pau tijdens WK Enkelspannen

0
471
Saskia Siebers met Axel maakt deel uit van het team tijdens het WK in Pau in oktober.

Het WK Enkelspan zal in het Franse Pau plaats van 21 tot en met 25 oktober. Tijdens dit 11e WK Enkelspannen zal het Nederlandse team, bestaande uit Saskia Siebers, Rudolf Pestman, Frank van der Doelen en Eline Houterman, de wereldtitel verdedigen. 

Saskia Siebers

In 2018 leverde het WK (Kronenberg) Saskia Siebers met Axel, naast de gouden teammedaille ook individueel zilver op.  Ook nu lijkt zij heel goed in vorm, getuige de overwinning tijdens de internationale wedstrijd in Exloo in augustus. Voor Saskia wordt Pau haar derde WK-deelname.

Uitblinken

Rudolf Pestman reed zijn Diesel naar de tweede plaats op de CAI’s in Exloo en Chablis, waar hij bovendien uitblonk in de marathon. Rudolf en Diesel nemen voor de vijfde keer in hun carrière deel aan een WK enkelspannen.

Kronenberg

Frank van der Doelen brengt de merrie Sterre uit waarmee hij recent goed presteerde tijdens het observatiemoment in Kronenberg. Frank werd vierde tijdens het laatste WK in Kronenberg en maakte zowel in 2016 als in 2018 deel uit van het Nederlandse team.

Eline Houterman

Eline Houterman. Nederlands kampioen van 2019, komt aan de start met haar Vygo. De 24-jarige menster maakte in 2016 in Piber haar WK-debuut als individueel deelnemer en maakte in 2018 samen met Saskia en Frank deel uit van het gouden team.

WK Enkelspannen

Nederland is dus titelhouder bij de landenteams en krijgt in Pau tegenstand van 14 landenteams, waaronder een aantal geduchte concurrenten zoals gastland Frankrijk en Polen. Het begeleidingsteam in Pau bestaat uit bondscoach Ad Aarts, teamveterinair Schelto Jonker (Vorden) en Vivien van Zeeland (Dronten).

Programma

Voorlopig programma WK enkelspannen Pau:

dinsdag 20 oktober:      veterinaire keuring

woensdag 21 oktober:   dressuur (deel 1)

donderdag 22 oktober: dressuur (deel 2)

vrijdag 23 oktober:       marathon

zaterdag 24 oktober:    vrije dag

zondag 25 oktober:       vaardigheid & prijsuitreiking & medailleceremonie

Meer informatie op www.event-pau.frhttp://www.event-pau.fr

Bron: Persbericht KNHS / Mensport

Foto: Gemma Jansen