MP Horses marktleider in de hippische markt na overname

0
135

Woudenberg – Per 1 mei heeft MP Horses de hippische titels: Hoefslag, Mensport, Showpaard, Manegeruiter en het online platform Academy4Horses.com overgenomen van Uitgeverij MediaPrimair. Eerder dit jaar heeft MP Horses de titels Bit en Dressuur verworven. De combinatie van deze titels maakt MP Horses in een klap de marktleider in de hippische markt. Alle medewerkers gaan mee over naar de nieuwe uitgeverij.

MP Horses wil met haar verworven marktleiderschap en focus klanten beter bedienen op haar behoeften in de hippische markt. Tevens geeft de omvang mogelijkheden om versnelling te maken op de digitalisering van het product portfoli. MP Horses werd eind vorig jaar opgericht door Steven Flipse, Cor Jan Willig en Rob Mekelenkamp.

De dagelijkse leiding van MP Horses is in handen van Karin de Haan. Als contentmaker werkte zij jarenlang voor zo ongeveer alle hippische tijdschriften in de markt. Ruim zes jaar geleden werd zij aangetrokken als hoofdredacteur van Hoefslag en groeide zij van daaruit door naar manager content voor de vrije titels van Media Primair.

Karin de Haan: “We hebben de ambitie met MP Horses het hippische startpunt van Nederland
te worden. Dankzij de bundeling van deze prachtige merken zijn we nog beter in staat om
onze abonnees en adverteerders te bedienen.”

Rob Mekelenkamp: “Ik ben zeer verheugd de titels te kunnen onderbrengen bij MP Horses en
samen met de nieuwe aandeelhouders de volgende stap te kunnen zetten van haar
ontwikkeling”.

OVER DE AANDEELHOUDERS

Steven Flipse is twintig jaar als CFO/COO bij Sanoma werkzaam geweest en heeft naast kennis en ervaring op het financiële vakgebied en in de mediawereld een ruime ervaring als directeur en bestuurder. Sinds 2017 is hij investereerder in Media en onder andere aandeelhouder bij uitgever De Jonge Lezer (een uitgever van jeugd magazines, hieronder de Penny) en Kompas Publishing (startpagina.nl).

Cor Jan Willig is na een carriere in de media succesvol ondernemer / investeerder met verschillende uitgeverijen in de BTC en BTB in zijn portfolio. Hij is bekend als mede-oprichter van New Skool Media, een uitgeverij die negentien tijdschriften overnam van het eerdergenoemde Sanoma. Eind 2018 is Cor Jan mede-oprichter van Misset Uitgeverij, de uitgeverij die de agrarische titels van Reed Business overnam. Hieronder het ook bij paardenliefhebbers bekende blad ‘De Boerderij’.

Rob Mekelenkamp richtte ruim twintig jaar geleden Media Primair op. In eerste instantie waren de activiteiten van Media Primair gericht op dienstverlening naar verenigingen en stamboeken. De eerste klant was bijvoorbeeld het Shetland Pony Stamboek. Later kwamen daar enkele vrije titels zoals Mensport en Showpaard bij, die niet gerelateerd waren aan een vereniging. In 2015 nam Rob de bekende hippische titel Hoefslag over van Sanoma. De dienstverlening van Media Primair ontwikkelde zich ondertussen verder door, denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van Online platformen zoals Phryso.com, en een online applicatie voor online veilingen. Nu de verkoop van de vrije titels naar MP Horses een feit is, is de cirkel rond en zal Media Primair zich, onder leiding van Rob, weer uitsluitend richten op haar dienstverleningsactiviteiten voor verenigingen. Hij blijft wel strategisch als mede-aandeelhouder bij MP Horses betrokken.