Mooie demonstratie Bixie-menners

0
277

De weergoden waren de jonge menners niet goed gezind, want het was ijzig koud onlangs tijdens de demonstratie bij PSV de Roskam door de Bixie-club mennen, maar het plezier was er niet minder om.

Sporen verdiend

Met deze demonstratie kwam een eind aan een hele serie lessen ter kennismaking met het mennen voor kinderen vanaf 7 jaar. Hans Zumbrink heeft zijn sporen als menner maar zeker ook als begeleider voor de jeugdmenners richting het EK Jeugd al ruimschoots verdiend.

“Gewoon het mooiste wat er is, om zulke enthousiaste kinderen iets bij te brengen in het mennen; over hoe het tuig in elkaar zit, hoe ze moeten inspannen en hoe ze moeten rijden. Ze hebben in deze periode veel progressie gemaakt. Dat had nooit gekund zonder Tony Gorissen, Stefan van der Graaff en Henny de Kruijff. Dit drietal was iedere lesavond aanwezig met pony en wagen, waarmee de kinderen dan konden oefenen.”

Minimarathon

Op de laatste avond werd een minimarathon opgezet. De jonge menners hielpen volop mee, alsmede Lisanne van Meerten onlangs nog aanwezig op de internationale samengestelde wedstrijd in Exloo en Sjanne Uittenbogert die heel fanatiek aan de menweg timmert. In de kantine was met hulp van Hans het parcours al uitgebreid bekeken op de tekening. Voordat het echte rijden begon, verkende Hans met zijn club de hindernissen. Het ging hierbij niet om punten of prijzen, maar wel om de eer, dus iedereen deed zijn best om zo goed mogelijk rond te komen. Het publiek aan de zijlijn genoot zichtbaar.

Vervolg

In het zomerseizoen is iedereen altijd druk, maar het is zeker de bedoeling dat er een vervolg komt op deze lessen. In de volgende editie van MenSport laten we een aantal van die jonge menners aan het woord. Zo mooi om die gedrevenheid te zien bij die ‘jonkies’!

Redactie MenSport
Tekst en foto’s: GJ
Overname zonder bronvermelding niet toegestaan