MenSport@Home l Drie tips voor de optimale video!

0
461
Mennen Bixiedag 2016 © DigiShots

Ondanks dat je voor de MenSport@Home-competitie geen professionele opnameapparatuur nodig hebt, is het wel belangrijk om duidelijke video’s in te sturen. We geven je een paar handige tips voor het optimale resultaat!

De video’s die je opneemt mogen gewoon opgenomen worden met een smartphone, je hoeft dus niet speciaal apparatuur aan te schaffen om mee te kunnen doen. Wat in dit geval wel heel erg belangrijk is, is dat je je telefoon horizontaal houdt tijdens het opnemen.

Zorg voor duidelijk beeld

Tijdens het filmen is het belangrijk dat jij en je paard goed in beeld zijn zodat je alle oefeningen kan laten zien. Zorg er daarom als filmer voor dat je bij de C staat en je camera of telefoon meebeweegt met de combinatie. Inzoomen mag, maar is niet verplicht.

Vliegtuigstand

Het is het handigst als de video’s zonder onderbrekingen zijn opgenomen, zet daarom je telefoon tijdens het filmen op vliegtuigstand. Op deze manier kan je niet worden gebeld en krijg je geen meldingen die ervoor zorgen dat je telefoon stopt met opnemen.

Niet tegen de zon in

Het spreekt wel een beetje voor zich, maar het hele span moeten duidelijk en scherp in beeld zijn. Zorg dus altijd dat je als filmer de zon in je rug hebt, zodat er niet alleen silhouetten te zien zijn. Daarnaast is het in de donkere wintermaanden belangrijk dat de omgeving niet te donker is. Ook als het span achter in de bak rijden moet het goed zichtbaar zijn.

De competitie loopt tot 28 februari, je video insturen kan hier!

Foto: DigiShots