Clinicmasters

Bram Chardon

In 2019 werd Bram Europees Kampioen met zijn vierspan paarden in het Duitse Donaueschingen. Dit succes kwam niet uit de lucht vallen. Bram startte zijn vierspan schimmeltjes eerst in de klasse 1, 2 en 3. In die basisklasse behaalde hij tweemaal de kampioenstitel om vervolgens over te stappen naar de klasse 4. Daarin mocht hij in 2011, 2012, 2013, 2014 en 2015 als eerste op het erepodium plaatsnemen. In dat laatste jaar maakte hij ook de overstap naar de paarden. Bram heeft van zijn vader IJsbrand dezelfde ambitie, precisie, gedrevenheid en het gevoel voor paarden geërfd. Ondanks zijn jonge leeftijd beschikt hij al over een enorme hoeveelheid kennis. Hoe mooi is het dan om een les te krijgen of te volgen van dit jonge talent?!

Glenn Geerts

Glenn Geerts was nog maar een jochie toen hij met zijn grootvader Achille Snoeys mee op wedstrijd ging. Grootvader bleek een fervent vierspanfan, dus Glenn heeft zijn voorliefde voor deze tak van sport niet van een vreemde. Zijn menloopbaan begon met één Shetlander. Dat werden er al snel twee en vervolgens vier. In 2006 werd dit vierspan ingeruild tegen een maatje groter. Vier Welsh-pony’s waarmee de Belgische Glenn nationaal en internationaal furore maakte. In 2010 werd de overstap gemaakt naar de paarden. Glenn en zijn vier vossen zorgen inmiddels voor geduchte tegenstand op wedstrijden op wereldniveau. Kortom een vakman om van te leren! Dus grijp je kans en kom naar de MenSport Masterclass!

Jaap Boom

Jaap Boom was acht jaar lang chef d’equipe van de Nederlandse vierspannen. In die periode werden de nodige successen behaald. De man uit Nijkerk is mede-oprichter en eveneens de bekende instructeur van menvereni-ging De Lange Boom van manege Luxool. Tevens is hij vader van Ewoud Boom, die nationaal en internatio-naal veel bekendheid geniet als menner. Jaap deelt zijn overvloed aan kennis maar al te graag. Bovendien is hij als KNHS-official heel goed op de hoogte van alle nieuwe regeltjes en eisen. Op deze avond staat hij Bram en Glenn bij en kan antwoord geven op allerlei wedstrijdgerichte vragen.

Programma

Vanaf 19.00 uur ben je welkom op Manege Luxool in Nijkerk. Het programma begint om 19.30 uur.

Vier MenSport-abonnees komen in de baan om met Bram en Glenn te werken aan problemen waar ze tegen aanlopen. FEI-jurylid Jaap Boom kijkt met zijn deskundige juryblik naar de aanwezige aanspanningen.

De deelnemers, gekozen door de clinicmasters en de redactie van MenSport, zijn Marleen Bergamin (enkelspan paard), Huib Goetheer (tweespan paard), Tetske Douma (vierspan pony’s) en Joris Lauwers (enkelspan pony).

De onderwerpen die gedurende de avond aan bod komen zijn impuls, aanleuning, sturen in de hindernissen, ontspanning, blokvorming in de overgangen, verzameling en verruiming. Dat belooft een afwisselende avond te worden!

Over

Of je nu een recreatie- of wedstrijd- of authentiek menner bent, het doel is hetzelfde: een fijn te bewerken pony die of paard dat zich voor de wagen goed laat gymnastiseren. Enthousiast en vol goede moed pak je de leidsels op voor een training, maar dan kun je plotseling geen nette overgang meer rijden of je paard gooit iedere keer zijn hoofd omhoog en komt tegen de hand. Óf hij wordt juist te licht in de mond en gaat met zijn hoofd alle kanten op. Soepel door een wending gaan of netjes halthouden, zit er op die manier natuurlijk ook niet meer in. En voor je het weet, kom je in een vicieuze cirkel, waarbij je je afvraagt: “Waarom ben ik in vredesnaam gaan mennen?”

Wil jij in harmonie en met plezier kunnen mennen? Dan mag je deze MenSport Masterclass niet missen, want van Bram, Glenn en Jaap kan iederéén iets leren!

Over de locatie

Manege Luxool is geen onbekende in de menwereld. De manege is niet alleen centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken vanaf de A28, er is ook meer dan genoeg parkeerruimte. De locatie is ingericht op een groot aantal bezoekers en heeft een ruime rijhal en gezellige foyer.

Manege Luxool

Luxoolseweg 25B

3862 WH Nijkerk

Contact

Heb je vragen over de MenSport Masterclass? Neem gerust contact met ons op via info@mensport.nl of bel ons op +31 342 40 02 79.