MenSport 2 | Véél aandacht voor selectie EK Jeugd

0
630

Een driekoppig team uit district West – Bram Chardon, Christiaan Provoost en Hans Zumbrink – heeft zich vorig jaar sterk gemaakt voor een afvaardiging naar het EK Jeugd in Lamotte-Beuvron. Met succes; in 2020 zullen voor het eerst in de geschiedenis drie jeugdteams onze driekleur verdedigen.

Half februari stond de selectiedag voor het EK Jeugd op de agenda. In de grote menbaan van de familie Chardon in Schipluiden legden de deelnemers aan de selectiedag allemaal met één of meerdere pony’s of met een paard een dressuurproef af, gevolgd door een pittig vaardigheidsparcours. naar het voorbeeld van Kisbér-Ászár.

Marathon met waterbak

Afsluitend werd een bescheiden marathon gereden met verschillende hindernissen van Johan Jacobs, inclusief waterbak. Een drukke dag dus, waarbij alle potentiële EK-gangers ook nog een gesprek hadden met Bram. Hij kon hen – als ervarings­deskundige in het rijden van internationale wedstrijden – informeren over allerlei zaken die daar bij komen kijken.”

Chef d’Equipe

Hans Zumbrink is naast voorzitter van Mendistrict West tevens een belangrijke motor achter het initiatief en fungeert nu als Chef d’Equipe. “Meerdere mensen hebben geprobeerd om een EK-team van de grond te krijgen, maar dat mislukte iedere keer.”

Steun van KNHS

“Ditmaal hebben wij het menforum en dus de KNHS wel achter ons staan; daar zijn wij natuurlijk heel blij mee. De enige eis was dat het initiatief landelijk getrokken zou worden. Dit hebben we kunnen bewerkstelligen door contact op te nemen met alle districten en per district een afgevaardigde in de EK-commissie op te nemen.”

Lees ook:Veel talent op Selectiedag EK Jeugd.

MenSport 2 kun je bestellen via paardenmagazines.nl.

Foto: Gemma Jansen