Menpony Obama maakt droom waar *video*

0
378

Een mooier uitstapje kon de Schotse Kathleen zich niet voorstellen: eindelijk ziet ze de zee en het strand weer eens. Haar ‘droom die uitkomt’ werd mogelijk gemaakt door Simon en zijn pony Obama.

Kathleen is vanwege haar aandoening MS verlamd vanaf haar nek en zit of ligt al tien jaar lang in een rolstoel. Ze had nooit gedacht dat ze de wind bij de zee nog eens om haar gezicht zou voelen.

In een drafje

Simon reist samen met Obama in de trailer door heel Schotland om mensen in zijn speciaal gemaakte rolstoelsulky te vervoeren. De bonte pony wordt ervoor gespannen en zo gaat het in een drafje door de duinen en het harde zand. “Ik doe het omdat ik het een uitdaging vind, en ook, omdat ik me niet kan voorstellen hoe het is om niet daar naar toe te reizen waar je graag eens zou willen zijn. En een ongeluk waardoor dat niet mogelijk is, kan iederéén overkomen!”

Verdiende beloning

St Cyrus Beach is de lievelingsplek van de sympathieke Schot. Hij geniet er net zo van als Kathleen als zij het enthousiast uitroept als Obama door de branding loopt. Daar heeft hij graag natte voeten voor over!

Als de pony na het ritje lekker mag rollen in het zand, is ook dat een ‘kadootje’. “Hij heeft dat helemaal verdiend; hij heeft me een fantastische dag bezorgd!”, aldus Kathleen.

Bron: Facebook BBC Scotland News

Foto: Istockphoto/Denisa_Kc