Menkaampe in Noordwolde voor één dag domein van de jeugd

0
481

Op zaterdag 18 juli werd De Menkaampe in Noordwolde in beslag genomen door de jeugdige menners van Mendistrict Noord. Maar liefst 23 jonge menners van allerlei leeftijden kwamen in actie op deze trainingsdag.

Onder prachtige weersomstandigheden werd er fanatiek deelgenomen aan de drie verschillende onderdelen waarop getraind werd. Voor elk onderdeel was een aparte instructeur aanwezig. De menners waren ingedeeld in groepjes van twee, waardoor de aandacht goed verdeeld kon worden en de training goed op de niveaus kon worden aangepast.

Dressuur met Marjet Westerhoff

De deelnemers begonnen allemaal met een halfuur dressuurles. Deze werd gegeven door Marjet Westerhoff. Er werd vooral gelet op het op een juiste manier rijden van de figuren. Met behulp van gekleurde pionnetjes waren markeringen aangebracht in de dressuurring om het ook voor de allerjongsten te verduidelijken hoe je een goed figuur rijdt of hoe je netjes door de hoeken rijdt.

Vaardigheid met Janna Moorlag

Na een korte pauze gingen de menners door naar het onderdeel vaardigheid. De vaardigheidsles werd gereden onder begeleiding van Janna Moorlag. De menners kregen eerst uitleg over de volgorde van het parcours, waarna tips en trucs volgden over hoe ze de lijntjes in het parcours het beste konden rijden. Aan het eind konden ze het geleerde in de praktijk brengen en het parcours op hun eigen gewenste snelheid afleggen.

Marathon met Roelf Lamein

Na het halfuurtje vaardigheid konden de menners even op adem komen en hun bodyprotector aandoen voor het laatste onderdeel, de marathon. De instructie van de marathon was in handen van Roelf Lamein. Aan de hand van de schetsen, die iedereen van tevoren al had ontvangen, werd met de deelnemers doorgenomen hoe ze de hindernissen wilden en konden gaan rijden.

Tijdens het rijden van het eerste rondje kregen de menners aanvullende aanwijzingen en mochten ze de hindernis ook in een wat hoger tempo rijden.
Voor sommige pony’s was de waterbak nog wel even spannend, maar uiteindelijk reden alle deelnemers, hier en daar met wat extra begeleiding, door het water!

Blije gezichten

De lessen leverden veel blije gezichten op bij de jeugdige menners, die niet alleen ontzettend veel plezier in het rijden hadden, maar ook nog eens een goed gevulde goody-emmer mee naar huis mochten nemen.

Tekst en foto: Trijntje Lamein