Prachtige wedstrijd en tevreden gezichten op districtskampioenschap Oost

0
552

Corona of geen corona; de fanatieke menners van Mendistrict Oost wilden maar wat graag een kampioenschap Dressuur en Vaardigheid rijden. Het bestuur van MDO en vele vrijwilligers zetten de schouders eronder en het kampioenschap kwam er, afgelopen zaterdag!

Voorzitter Wim Veldboom: “Samen met het bestuur van de Sterruiters in Haaksbergen zijn we erin geslaagd om in korte tijd de wedstrijd op deze schitterende locatie neer te zetten. We kijken samen met de deelnemers terug op een geslaagde met perfect weer.”
De deelnemers gingen in zes dressuurringen de strijd aan op het grasterrein. Elke deelnemers reed twee dressuurproeven, die werden beoordeeld door twee juryleden. Het was goed te zien wie zijn span had doorgetraind of bij wie juist wedstrijdritme ontbrak.

Dressuurkampioenen

Dressuur Enkelspan Paarden Klasse B
In de klasse B-paarden stak Bouke Grijpstra met de Friese merrie Vienna Fan Fallingasate met kop en schouders boven de rest uit. Hij won beide proeven met afstand en greep de kampioenstitel in deze klasse, vóór Melissa Wiemer met Gucci en Huub Goetheer met Jackson.

Dressuur Enkelspan Paarden Klasse L
In de categorie L-paarden was lagen de punten dichter bij elkaar. Cindy ten Broeke met Heraut moest in de eerste proef flink toegeven op Jurgen Bolt met Ciellas, maar in de tweede proef waren de rollen omgedraaid. Het kampioenslint ging naar Ten Broeke. Derde werd Wilco Wassink met Icolet.

Dressuur Enkelspan Paarden Klasse M
Van de drie deelnemers M-paarden trok Judith Hans met Gentle aan het langste eind. Zij had in de eerste proef zo’n grote voorsprong opgebouwd dat de beide andere deelnemers er niet meer aan te pas kwamen.

Dressuur Enkelspan Paarden Klasse Z/ZZ
In de hoogste klassen ging de strijd vooral tussen twee menners. Hans Ouwersloot moest in de eerste proef nog het hoofd buigen voor Jeannette Veldboom-Bulten, maar in de tweede poef maakte hij zijn achterstand ruimschoots goed. En zo was het kampioenlint voor zijn Coco. Veldboom-Bulten werd tweede met Veldstar Risk.

Dressuur Tweespannen paarden
Vijf menners met een tweespan namen deel in Haaksbergen, variërend van B t/m ZZ. Met twee winnende proeven kon Chantal Hekkert-Ogink met Femke en Froukje (klasse B) de titel niet ontgaan. Tweede werd de M-combinatie Mark Biesheuvel met Sasha en Lenka.

Dressuur Enkelspan pony Klasse B
Het grootste aantal deelnemers was er in de categorie Enkelspan pony. Maar liefst zeventien menners deden een greep naar de titel. Sjanne Uittenbogert met Rico was spekkoper. In de tweede proef wist zij het verschil te maken, nadat ze in proef 1 nog genoegen moest nemen met de vijfde positie. Overige prijswinnaars in deze klasse: Trientje Raatjes met Nique (tweede), Ries Brouwer met For Fun’s Romeo (derde), Oniek van Olst met Shyra Silver Shadow (vierde) en Miriam van Oort met Beert (vijfde).

Dressuur Enkelspan pony Klasse L
In de klasse L behaalde Irma Bolt-Elferink met Rozalie beide proeven hoogste score. Zij werd dan ook de overall winnares, vóór Anck Wickel met Zorro.

Dressuur Enkelspan pony Klasse M
In deze klasse ging de winst naar Anouk van de Beek met Mantje Texel Happy Hour. Linda Voskamp met Twickels Jolie mocht de tweede prijs ophalen.

Dressuur Enkelspan Pony Klasse Z/ZZ
Z-menner Marloes van ’t Veld was een maatje te groot voor haar naaste concurrente Marjo van Wezel met Jinte, die twee ZZ-proeven reed.

Dressuur Tweespan Pony’s, klasse B
Met grote voorsprong werd Jorn van Olst met Unique Jorgos en Unique Eqido de winnaar in deze klasse. Hij liet Geert Berenschot met Zorro en Zodiac achter zich.

Dressuur Tweespan pony’s, klasse L/M
Hoewel de hoogste score over alle proeven in de klasse L/M werd gereden door Lisanne van der Spoel met Sjors en Emiel, ging uiteindelijk de titel naar Wim van den Brink met Flip en Peuk. In de tweede proef streefde hij Van der Spoel voorbij.

Technische vaardigheidsproef

Na de dressuur wachtte de deelnemers een technisch, maar goed te rijden vaardigheidsparcours, gebouwd door Hanne Louise de Koning. Ze had de beschikking over twee zandbanen, verdeeld over een L en 2 span paarden ring voor de klasse L en tweespan Paarden en een ring voor de M- t/m ZZ-combinaties. Hier en daar rolde een bal of was het de tijd die de deelnemer uit de barrage hield.

Vaardigheid Enkelspan Pony klasse L
In de dressuur stond ze ook al haar mannetje, Sjanne Uittenbogert met Rico. Zij reed foutloos en had in de barrage de snelste tijd. Foutloos bleven ook Irma Bolt-Elferink met Rozalie en Miriam van Oort met Beer. Zij werden tweede en derde. Indi Kamphuis met DVS Little Milton liet 2,03 strafpunten noteren wegens tijdsoverschrijding en werd vierde.

Vaardigheid Tweespan Pony’s klasse L
Hier een andere uitslag dan bij de Dressuur. Saskia Koldenhoef was met Templeduid Jumanji en Alexia net iets sneller dan Mark Ommen met Mini Hoeve’s Evyto en Shamrock Austin Morris.

Vaardigheid Enkelspan Paard klasse L
In de barrage hield niet één combinatie de lei schoon, maar Lisa Kleinjan hield met Kylian-Woma de schade beperkt en won, vóór Mirjam Hooyer-Ten Broeke met Amy, Kees Koops met Conversano Casino en Albert Hooyer met Byoux.

Vaardigheid Tweespannen paarden L t/m ZZ
Beide lieten ze drie strafpunten noteren, maar Albert Hooyer met Amy en Byoux was in de klasse Z ruim sneller dan Jan Geerse met Carbo en Butt (klasse M).

Vaardigheid Enkelspan pony klasse M
Lisa Kleinjan liep in de barrage weliswaar drie strapfpunten op, maar dat deed ook Anouk van de Beek. Kleinjan won de titel met Bryan, Van de Beek stuurde Mantje Texel Happy Hour naar plek twee.

Vaardigheid Enkelspan Pony klasse Z
Met haar Thom liep Lisanne van Meerten tegen drie strafpunten aan, voldoende om de winst te grijpen.

Vaardigheid Enkelspan Pony klasse ZZ
Tien combinaties in deze rubriek en dus waren er drie prijzen te verdelen. De enige menner die zowel in het basisparcours als in de barrage zonder fouten bleef was Klazien Kleermaker met Fleur, en dus ging de titel naar haar. Natasje Verheul-Zegel haalde wel de barrage, maar zag daarin een bal rollen. Onne Verheul stuurde Miracle’s Easy Ysabella naar stek drie.

Vaardigheid Enkelspan Pony klasse L, Z en ZZ
Ook in deze rubriek werd Natasja Verheul, nu met Peerke, tweede. Ze moest Hans Lenderink met Loeske voor laten gaan. Hij was ruim vijf seconden sneller in de barrage.

Vaardigheid Tweespannen Pony’s klasse M, Z en ZZ
Jorn van Olst was met Unique Jorgos en Unique Eqido de beste, na een foutloze en snelle barrage. Ischa Vink met Sam en Storm werd tweede.

Vaardigheid Enkelspan Paard klasse M
Geen van de drie menners hield de lei schoon, maar met drie strafpunten eiste Selinde Biesheuvel-Roosenburg met Sasha de titel op.

Vaardigheid Enkelspan Paard klasse Z/ZZ
Ook in deze klasse geen foutloze ritten. Jeannette Veldboom-Bulten was met Veldstar Risk (ZZ) net iets sneller dan Arjan Kleinjan met Ed (Z).

Kijk voor alle uitslagen op de website van Mendistrict Oost.

Bron: KNHS Mendistrict Oost