Men-TREC in Vorstenbosch *video*

0
542
recreatie, koetsenrit
Foto: Daniëlle Carrière

Stichting De Brabantsemensport is hard aan de slag om de Men-TREC weer mogelijk te maken, op 22 en 23 juni 2019. De TREC wordt gehouden op het terrein van Smalltown Horse Stables in Vorstenbosch.

De inschrijving start op 12 mei 2019. Er wordt nog druk gewerkt aan de invullen van het terrein, waar het wat gezelliger gemaakt moet worden. Zijn er mensen die een klein stro-dorp willen opvullen, meld je dan!

Ook zoekt de organisatie nog enkele sponsoren om deze wedstrijd mogelijk te maken. Vrijwilligers zijn héél hartelijk welkom, want ook zonder hen geen TREC! Op Facebook is meer te vinden over de aankomende Men-TREC wedstrijd 22 en 23 juni 2019.

Wat is Men-TREC

Het doel van basis-men-TREC is het met plezier samenwerken van menner, groom en paard(en) tijdens een trektocht. Oftewel het aantonen van de bekwaamheid van een team van menner, groom en paard(en) om zelfstandig een trektocht te kunnen ondernemen. Deze bekwaamheidsproef is in een recreatieve wedstrijdvorm gegoten.

FITE

De basis-men-Trec is afgeleid van de TREC-wedstrijden, zoals zij onder de vlag van de FITE worden georganiseerd. Grotendeels is de basis-men-TREC hieraan gelijk te trekken. Echter op enkele punten zijn er verschillen. Zo kan een deelnemer bij de basis-men-TREC niet gediskwalificeerd worden vanwege parcoursfouten.

Drie onderdelen

Een basis-men-TREC wedstrijd bestaat in de laagste klasse uit 3 onderdelen: presentatie aanspanning, buitenrit en een hindernissen parcours. Bij de presentatie van de aanspanning zal gelet worden op reinheid, verzorging, uiterlijk en natuurlijk vooral de veiligheid.

Buitenrit met hindernissen

De buitenrit wordt gereden aan de hand van een zelf ingetekende kaart. De buitenrit is minimaal 20 km en maximaal 35 km al naar gelang de klasse waarin gereden wordt.

Het hindernissen parcours bestaat al naar gelang de klasse uit 10-16 hindernissen. In de hindernissen worden situaties weergegeven die men tijdens een trektocht kan tegenkomen.

Bron: Facebook Stichting De Brabantsemensport

Foto: Daniëlle Carrière