Melissa Wiemer: “MenSport@Home is een superleuk initiatief”

0
324

Melissa Wiemer deed met de 9-jarige Gucci (v. Zhivago) mee aan de MenSport@Home-competitie. Onder begeleiding van de eigenaar van het paard, Willem Steenblik, en instructrice Truus Middelkoop is ze nu al twee jaar lang aan het trainen met de bruine ruin, wat echt zijn vruchten afwerpt. Samen zijn ze al een paar keer gestart en wisten ze tijdens deze online wedstrijd ook een mooie score van 65,80% neer te zetten.

Voorheen reed de amazone altijd paarden onder het zadel, pas toen ze Willem Steenblik en Gucci ontmoette besloot ze de overstap naar het aangespannen rijden te maken. “Eigenlijk vind ik mennen veel leuker dan paardrijden”, begint ze vrolijk haar verhaal. “Er zit voor mij wat meer uitdaging in en het is wat gevarieerder dan rijden”.

Impuls

Toen Wiemer MenSport@Home voorbij zag komen twijfelde ze geen moment om mee te doen. “Ik wilde graag zien waar we op dit moment staan in de training en wat andere mensen van ons vinden. De proef ging echt heel goed en ik heb hele goede tips gekregen, waar ik ook echt wat mee kan. Als feedback kreeg ik dat horen dat ik nog wel wat meer aan de impuls mag werken, Gucci mag nog wel iets actiever lopen. Daar zijn wij het helemaal mee eens en daar gaan we de komende trainingen ook zeker mee aan de slag”.

Leuk initiatief

Ondanks dat je niet de normale wedstrijd-sfeer kan nabootsen, is de jonge menster heel positief over de online wedstrijd. “Het is een superleuk initiatief. Ondanks de corona-maatregelen is er toch nog wat leuks om te doen nu we niet zoveel mogen”, legt ze uit. “De jury is natuurlijk niet bij het opnemen van de proef, maar je weet dat ze de video gaan zien, wat dat betreft komt het wel echt overeen met reguliere wedstrijden”.

Over de toekomstplannen vertelt ze: “Ik hoop natuurlijk heel lang te kunnen rijden met Gucci. Ooit willen we nog een keer marathon rijden, maar daar zijn we nog lang niet aan toe. We gaan nog heel veel oefenen en houden dit in het vooruitzicht”, sluit ze gedreven af.

Op de website van WeAllRide vind je meer informatie om mee te kunnen doen aan Mensport@Home.

Overname zonder bronvermelding én toestemming via info@mensport.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit