Martin Hölle in discussiepannel op FEI Sports Forum

0
3540
Martin Hölle op CAI Beekbergen 2017. Foto: Gerben Olthof

Het FEI Sports Forum vindt op 26 en 27 maart plaats in Lausanne (Zwi). Hongaar Martin Hölle, wereldkampioen tweespan paarden, maakt op 26 maart deel uit van het discussiepanel van de jeugdsessies.

Jeugd

Dit jaar staat het Sports Forum voor een groot gedeelte in het teken van de jeugd en Martin Hölle vertegenwoordigt als succesvolle 20-jarige paardensporter de mensport.

Het panel bestaat naast Martin Hölle uit jeugdige vertegenwoordigers van de zeven andere FEI disciplines, die allen succesvol zijn in hun tak van de paardensport. Het achtkoppige panel discussieert onder leiding van een moderator over onder meer de toepassing van leeftijdscategorieën, de relevantie van wedstrijdformats, ideeën over de pony sport, manieren om de overgang tussen categorieën te faciliteren, etc.

Martin Hölle

Martin Hölle begon als elfjarige met mennen en won op 13-jarige leeftijd al de Junior World Trophy. Twee jaar later won hij de Wereldtitel bij de Junioren en maakte hij de overstap naar de senioren. Tijdens het WK in Pau 2013 won hij individueel goud bij de enkelspan pony’s, in 2015 sloot hij zijn ponycarrière af met individueel zilver op het WK in Breda.

Tijdens zijn eerste start op het WK voor tweespan paarden in Lipica 2017 was hij onverslaanbaar en werd hij gekroond tot Wereldkampioen, zowel individueel als met het Hongaarse team.

Riant

Martin Hölle wordt getraind en begeleid door Mieke van Tergouw en Claudio Fumagalli van Riant Equestrian Centre in Beekbergen.

Bron: Hoefnet