Mariska van Eijsden vijf keer geklasseerd in MenSport@Home-competitie

0
407

Mariska van Eijsden wist zich maar liefst vijf keer bovenaan in het klassement te plaatsen tijdens de MenSport@Home-competitie. In de basis-, licht- en MiddelZwaarklasse werd ze derde. In het Zwaar mocht ze de tweede prijs in ontvangst nemen, in het Licht werd ze tevens eerste.

Ze deed mee met haar twee haflingers Arpad Du Schack (King) (v. Alvarez DE) en Abe fan Berkeap (v. Almfürst van het Groentenhof).

Goed bevallen

Voordat Van Eijsden officieel meedeed aan de wedstrijd, heeft ze ons geholpen met het testrijden en het optimaliseren van de online proeven. “Er zaten onderdelen in die niet helemaal tactisch waren, dus uiteindelijk hebben we samen alles aangepast om de proeven zo goed mogelijk te maken”, blikt ze terug. Het online rijden beviel de menster wel, dus ze besloot een rittenkaart te kopen. “We zijn vijf keer gestart, en alle vijf keer zijn we in de prijzen gevallen. Dat is supergrappig natuurlijk”.

Met haflinger Abe is de stelling en buiging een aandachtspuntje in de training, dit komt omdat de 11-jarige ruin sinds een aantal jaar een oog mist. “De jury zag dat hij wat moeite had met zijn balans, wat ik ook echt wel herken. De stap daarentegen was heel ontspannen, maar de constante aanleuning en nageeflijkheid kan nog wel iets beter. De stelling kan hij nog wel eens blokkeren, alsof we als een plankje de bocht doorgaan”, lacht Van Eijsden. “Hij mag bijvoorbeeld iets meer lengtebuiging krijgen, met de tips die de jury gaf gaan we nu weer verder trainen”.

Feedback

Als kapper had Van Eijsden een paar noodgedwongen rustige weken achter de rug, die ze gebruikte om de paarden te trainen. “Deze wedstrijden zijn dan leuk om te kijken waar we staan, zodat we weer verder konden werken met al het positieve commentaar. Met mijn andere haflinger King ben ik me momenteel aan het focussen op de vaardigheid, terwijl mijn bijrijdster Tamara Man hem doortraint voor de selectie van de Haflingerkampioenschappen op Z-niveau. Met Abe ben ik nu vooral bezig met het trainen om de vaardigheid en marathon, ook hij mag uiteindelijk mee naar de selecties voor de haflingerkampioenschappen”.

“Ik heb er echt wat aan gehad als wedstrijdruiter, en ik denk dat recreatiespannen er ook echt wat aan hebben”, sluit ze vrolijk af.

Tekst: Isa Wessels – Overname zonder bronvermelding én toestemming via info@mensport.nl is niet toegestaan.