‘Maldegem ment voor Eye Hope’ brengt ruim 40.000 euro op

0
301

Het is even geleden, maar zeker het vermelden waard. Op zondag 29 september vond de derde editie plaats van ‘Maldegem ment voor Eye Hope’. Eye Hope is een stichting die geld inzamelt voor de bekostiging van onderzoek van de behandeling en het voorkomen of stoppen van de ziekte van Wolfram.

De ziekte van Wolfram is een vreselijke ziekte die enigszins lijkt op MS. Het is ziekte die begint op de leeftijd van zo’n zeven jaar en waarbij alle functies van het lichaam uitvallen tot uiteindelijk de dood volgt. Het is een zeldzame ziekte, die voor de farmaceutische industrie financieel niet veel binnen brengt en daardoor minder interessant is om onderzoek naar te doen. Derhalve hebben een aantal familieleden van ‘Wolfram-patiëntjes’ deze foundation opgericht.

Herfstrit en meer

In de grensplaats Maldegem vond dus een paarden-menevenement plaats om geld in te zamelen. Er waren zo’n dertig recreatiemenners ingeschreven voor een rit van dertig kilometer om en door Maldegem. Vanaf 9.30 uur konden ook de dertig traditiemenners van start voor een ander parcours. Rond de middag vertrok een groep jachtruiters voor een herfstrit. Op het evenemententerrein in het Annapark was een grote tent opgesteld. Er waren ponyritjes voor de kinderen, een paardentram die rondritten verzorgde en er waren minipaardjes te bewonderen. Een honderdtal vrijwilligers zorgde voor een goed draaiende dag die veel bezoekers trok.

Demonstraties

Het geheel werd opgeluisterd door de jachthoornblazers. De grote Vlaamse paarden van stal Talpe maakten hun opwachting voor diverse demonstraties. Na afloop van de rit was er de gelegenheid om een kegelparcours en enkele vaardigheidsproeven te rijden. Het  publiek genoot zichtbaar van het schouwspel. De middag is afgesloten door een demonstratie van de landelijke ruitervereniging van Maldegem.

Geweldige opbrengst

De totale opbrengst was maar liefst 40749 euro. Dit is allemaal mogelijk gemaakt door de talrijke vrijwilligers, verenigingen, de gemeente Maldegem, de menners en ruiters en de velen bezoekers. Dank hiervoor!!

Noteer alvast voor volgend jaar, op dezelfde locatie: 4 oktober 2020,  Maldegem ment voor Eye Hope.

Tekst en foto: Bert Lockefeer