Ludieke actie tegen overlast paardenmest in Wateren en Zorgvlied

0
314
Fristi en Jan Veenstra

Al jaren is de overlast van paardenmest op de openbare weg in deze dorpen een bron van ergernis bij bewoners en toeristen.

Hoe groot, ondervond hippisch ondernemer Jan Veenstra uit Wateren, toen hij in september 2020 aanwezig was bij een door Plaatselijk Belang georganiseerd buurtgesprek. Bewoners lieten merken dat de overlast van paardenmest veruit bovenaan hun lijstje staat, en niet langer meer geduld wordt. Zij hadden het probleem veelvuldig bij de gemeente kenbaar gemaakt, maar er veranderde helaas niets. Hét leek zelfs erger te worden.

Het onderwerp maakte diepe indruk op Veenstra en hij heeft daarop actie ondernomen. Hij heeft het mest opruimen bij zijn klanten en mede-ondernemers onder de aandacht gebracht. Ook is in de plaatselijke dorpskrant een artikel geplaatst waarin werd opgeroepen om de uitwerpselen op de openbare weg voortaan wel op te ruimen.

Helaas blijkt dat niet iedereen de overlast (h)erkent, want er ligt nog veelvuldig mest op de openbare weg. Daarom doet Veenstra er nú een schepje bovenop. Hij ging op zoek naar een oplossing waarin er uiteindelijk alleen nog maar winnaars zijn. Hij heeft een bord ontworpen waarop op een vriendelijke manier kenbaar gemaakt wordt dat het wenselijk is dat de paardenmest wordt opgeruimd.

Met het nieuwe seizoen in aantocht heeft Veenstra deze borden laten plaatsen op particuliere grond in zijn buurt. Als de boodschap positief wordt opgepakt wil Veenstra graag in contact treden met de gemeente, in de hoop dat daar ook enthousiast op dit initiatief wordt gereageerd en dat zij bereid zijn om in de toekomst gemeente breed mooie officiële borden te plaatsen.

Veenstra heeft tot slot nog één wens …
Bij het volgende buurtgesprek weer op plaats 1 te staan.
Maar dan in de categorie: Complimenten over de schone wegen en paden!

 

( op de foto: Jan Veenstra met zijn paard Fristi, bij het 1e geplaatste bord in Wateren )

Jan Veenstra voor Mensport, overname zonder bronvermelding én toestemming via info@mensport.nl niet toegestaan

foto: eigen foto, Jan Veenstra