Limburg breidt knooppuntenroute voor ruiters en menners uit

0
569
Ruiter & Menpaden Noord-Midden-Limburg Limburg Marketing
Foto: Limburg Marketing

Vanaf donderdag 1 juli 2021 heeft Limburg een aaneengesloten ruiternetwerk van 1.300 kilometer aan routes door de natuur. Nadat er een aantal jaar geleden in Midden-Limburg al een knooppuntennetwerk is aangelegd, is deze nu uitgebreid naar Noord-Limburg.

“Op 1 juli nemen we het netwerk officieel in gebruik”, zegt Giel Polman van Limburg Marketing tegen Mensport. “De routes zijn voor ruiters en sommige delen ook voor menners. Op de website paardrijdenlimburg.nl kun je in de routeplanner precies zien op welke stukken je ook kunt mennen. De route sluit al aan op de routes door Noord-Brabant en België.”

Menroute door Noord-Limburg

De uitbreiding van het knooppuntennetwerk is tot stand gekomen in samenwerking met Limburg Paardensport en de KNHS, en er is door 7 gemeenten en de provincie Limburg een netwerk van 685 kilometer gerealiseerd in het noorden van Limburg. “Je hebt er prachtige natuurgebieden zoals de Maasduinen en de Maasvallei. De routes zijn bepaald nadat er veel gesproken is met lokale menners en ruiters. Zij hielpen mede bepalen of de wegen bijvoorbeeld wel breed en veilig genoeg zijn en of de route attractief genoeg is.”

De feestelijke opening is donderdag. “En voor de toekomst is er de ambitie om over de grens te gaan. Naar Duitsland.”

mennen ruiterroute Noord-Midden Limburg Limburg Marketing
Foto: Limburg Marketing