Limburg 2021: record aantal deelnemers voor WK tweespan in Kronenberg

0
352
Martin Hölle
Foto: Limburg2021

De 20e editie van het wereldkampioenschap voor tweespan paarden staat van 8 tot en met 12 september op de agenda. Maar liefst 100 deelnemers uit 22 landen hebben zich ingeschreven voor dit eerste WK op Nederlandse bodem. Naast de strijd om de individuele titels nemen in Kronenberg 18 landenteams het tegen elkaar op om de medailles in de landenwedstrijd.

“Enige tijd geleden besloten we om voor het maximum aantal deelnemers te gaan”, zegt Limburg 2021-voorzitter Nico Rijnbende in een persbericht van de organisatie. “We wilden de onzekerheid wegnemen bij de deelnemers en hebben ingezet op het maximale aantal deelnemers per land dat reglementair is toegestaan, namelijk 9. Dit hebben we met name gedaan om zo veel mogelijk Nederlandse menners de kans te geven deel te nemen aan een WK in eigen land. We hebben afgelopen maanden gemerkt dat de animo onder de rijders zeer groot was en ze hebben flink moeten strijden om geselecteerd te worden.”

Martin Hölle

Onder de deelnemers bevindt zich 2-voudig wereldkampioen Martin Hölle (foto) uit Hongarije. Zowel in 2017 als in 2019 wist hij het individuele goud op te eisen. Met zijn teamgenoten won hij tevens tijdens beide voorgaande edities team goud en de Hongaren vaardigen net als de Nederlanders en de Duitsers 9 deelnemers af. Nederland won in 2019 team zilver, terwijl WK-ambassadeur Stan van Eijk individueel brons mee naar huis nam. Gastheer van het WK Drebkau 2019 Sandro Koalick sleepte op eigen terrein zowel individueel zilver als team brons in de wacht.