Leerzame trainingsdag Mendistrict Oost in Haaksbergen

0
602
vaardigheid parcours trainen

De 2e trainingsdag die Mendistrict Oost voor haar jeugdmenners organiseerde kende een iets andere opzet dan die in Wierden. Nieuw was dat de menners hun dressuurproef konden laten beoordelen door jurylid Wil van Hulst en dat er een bixie rubriek was.

Het rijden van hindernissen

28 jeugdmenners schreven zich in voor deze trainingsdag die gehouden werd op het schitterende terrein van de Sterruiters in Haaksbergen. De groep die begon bestond uit 3 bixie menners. Hun vaste begeleiders Truus Middelkoop, Monique Rotman en Hans Ouwersloot begeleidden de jongste menners in de dressuur, vaardigheid en het rijden van een paar hindernissen.

Eigen niveau

De overige deelnemers waren ingedeeld in groepjes van twee. Eerst volgde er een dressuurles van Jeanette of Wim Veldboom van een half uur. Daarna hadden de menners de keuze om een dressuurproef op hun eigen niveau te rijden en die te laten beoordelen door jurylid Wil van Hulst. Driekwart van de menners maakte daar gebruik van.

Na de proef overhandigde Van Hulst de deelnemer het protocol en gaf nog wat tips.

Vaardigheid training

Arjan Kleinjan had een technisch maar goed te rijden vaardigheid parcours neergezet. Omdat Arjans dochter Lisa met haar pony en paard deelnam aan deze dag had hij Herman ter Harmsel gevraagd om de vaardigheid training te geven.

Herman liet de combinaties eerst een goed tempo opzoeken voordat er een paar oefen kegels werden gereden. Daarna reden de deelnemers het complete parcours op tijd. Marathon specialist Raymond Letteboer nam daarna de menners mee naar 3 boshindernissen waaronder de waterbak. Ook hij liet de menners eerst de hindernis in een draftempo door de hindernis sturen om de juiste lijn te pakken te krijgen. Daarna volgde een rondje op tijd.

Mendistrict Oost is van plan om komende winter ook voor de jeugd een activiteit te organiseren.

Bron: Mendistrict Oost

Foto: archief Carmen Nagtegaal