Koos de Ronde zeker van startbewijs wereldbekerfinale

0
461

Koos de Ronde is zaterdagavond tweede geworden in de Wereldbekerwedstrijd in Londen Olympia. De regerend Nederlands kampioen moest alleen wild card deelnemer Boyd Exell voor zich dulden, waardoor De Ronde de 10 Wereldbekerpunten kon opstrijken en verzekerd is van een startplaats voor de finale in Bordeaux op 9 en 10 februari 2019.

Glenn Geerts

Internationaal level 4 parcoursbouwer Johan Jacobs had voor de zeven menners een mooi parcours uitgezet in de in kerstsfeer gehuldigde Olympia arena. De nieuwe brug met kruising bezorgde een aantal menners benauwde momenten de afgelopen dagen. Een van de voorpaarden van de Belgische menner Glenn Geerts gleed in de tweede omloop uit en kwam ten val, waardoor hij de strijd moest staken. Gelukkig kwamen de paarden ongedeerd uit de strijd en kon Geerts in de prijsuitreiking zijn derde plaats opeisen.

Tien punten binnen

Koos de Ronde was zeer tevreden over zijn tweede plaats: “Ik heb hier met twee andere achterpaarden gereden dan tijdens de voorgaande wedstrijden, mijn voorspan was wel hetzelfde. Mijn span liep iedere ronde beter. Vandaag liep het nog beter dan de voorgaande twee dagen. Twee keer een pechfoutje, dat was jammer, maar het belangrijkste is dat ik de 10 punten binnen heb en ik zeker ben van een startplaats in de finale. Ik kan nu met een heel lekker gevoel naar mijn laatste wedstrijd in Leipzig,” aldus De Ronde die in principe in Leipzig weer zijn Lipizzanerpaarden wil inspannen.

Exell niet te kloppen

De Ronde staat met nog één wedstrijd te gaan op de tweede plaats in de Wereldbekerstand, gevolgd door Bram en IJsbrand Chardon, die eveneens zeker zijn van een finaleplaats. Boyd Exell was gedurende drie dagen onaantastbaar. De achtvoudig Wereldbekerkampioen heeft zijn vierspan zeer goed aan het lopen en is door zijn enorm hoge snelheid momenteel niet te kloppen.

News | FEI Driving World Cup – Olympia 2018

A fight to the very end! 👊🥇Pure adrenaline! The FEI Driving World Cup gives you a rush like no other! Packed with endorphins from start to finish, our drivers worked their magic on a testing track but only one could reign supreme! 🥇 Boyd Exell 🇦🇺🥈 Koos de Ronde 🇳🇱🥉 Stal Glenn Geerts 🇧🇪

Gepostet von FEI Driving am Samstag, 22. Dezember 2018

Uitslag Wereldbeker vierspannen Londen Olympia 22 december 2018:
1. Boyd Exell (AUS) 114,88
2. Koos de Ronde (Zwartewaal) 125,91
3. Glenn Geerts (BEL) RET
4. Edouard Simonet (BEL) 132,80
5. Daniel Naprous (GBR) 132,89
6. Chester Weber (USA) 137,40
7. Benjamin Aillaud (FRA) 146,93

Bram Chardon start nog in Mechelen (29 en 30 december 2018) en Leipzig (18 t/m 20 januari 2019). IJsbrand Chardon en Koos de Ronde starten alleen nog in Leipzig.

Bron: KNHS
Foto: Digishots