Kom naar Flanders Horse Expo (met véél mennen!)

0
471
Glenn Geerts tijdens Flanders Horse Expo Gent 2019

Flanders Horse Expo 2020, van 21 t/m 23 februari, wordt weer een super boeiende editie met een uitgebreid programma aan shows, demonstraties en wedstrijden in de verschillende pistes en seminarieruimtes én een beursvloer met 200 standhouders.

Wat de shows en wedstrijden betreft: denk aan rassenpresentaties, western, horseboarding, dressuur, springen… maar zeker ook mennen! En de grootste beurs in België biedt naast werkelijk álles op het gebied van paarden vaak aanbiedingen voor de paardenliefhebbers, of je nu ruiter, fokker of menner bent!

Kids@ Flanders Horse Expo

Voor de kids wordt deze 13de editie super✌️. Het hele weekend is er een rijk gevuld programma op kindermaat: ponyritjes, minipaardjes, stokpaardrijden, minihorsebal, voltige en verschillende pony-wedstrijden… Een bezoek aan het LRV Kids-dorp bezorgt de jongste bezoekers zeker en vast een onvergetelijke dag.

Finale winterwerking indoor

Waar elke menner vooral naar uitkijkt op Flanders Horse Expo is de finale van de winterwerking indoor, op zondag om 14.30 uur. De vier beste menners in hun reeks zullen strijden voor de overwinning in een fanatieke finale. De finale zal worden verreden in een nieuwe formule die zeer goed door het publiek kan worden gevolgd. In totaal gaan er zeven reeksen van start (enkelspan pony & paard, dubbelspan pony & paard, enkelspan trekpaard, samengevoegde reeks vierspan & tandem pony en de jeugd).

Vierspan Battle

Als spectaculaire afsluiter is er weer de Vierspan Battle. Zowel bij de paarden als pony’s zijn de grote namen van de partij: Bruno Taverniers, Glenn Geerts, Dries Degrieck & Boyd Exell (paarden) en Julien Vanhoenacker, Bert Van Den Bosch, Peter Van Den Ouwenland & Tinne Bax (pony’s).

Alles over Flanders Horse Expo 2020.

Foto: Gemma Jansen