KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy ook in 2019

0
368
Jacques Poppen en Pp Beesd 2016 ( Foto: Marie de Ronde)

Ook dit jaar zal de KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy weer verreden worden. Deze competitie voor menners uitkomend in de parasport wordt weer tijdens vier prachtige evenementen beslecht.

De competitie bestaat uit drie selectiewedstrijden en wordt afgesloten met de finale. Om in aanmerking te komen voor deze finale moeten de menners aan minimaal twee competitiewedstrijden meedoen. De resultaten behaalt in de voorrondes tellen niet mee voor de eindstand van de competitie. In de finale begint iedereen met een schone lei. De verschillende grades worden tijdens de wedstrijden en finale in handicap verreden; Dit wil zeggen dat alle grades worden samengevoegd in één klassement. In 2018 was het wereldkampioen Jacques Poppen die de competitie won.

Kalender KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy 2019

– Exloo 28 t/m 31 maart
– Kronenberg 18 t/m 21 april
– Beekbergen 26 t/m 30 juni

– Finale Hulsberg 2 t/m 4 augustus

Doel

De KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy heeft als belangrijkste doel het stimuleren van het Aangepast Sporten zowel in de breedtesport als in de topsport. De KNHS- Witte Van Moort Para Men Trophy biedt geclassificeerde menners een aanbod aan wedstrijden van goede kwaliteit waarbij de internationale FEI proeven worden uitgeschreven.

Bron: KNHS
Foto: Marie de Ronde