Kastelenrit Vorden: Speciale aandacht voor sportrijtuigen

0
955
Ted van den Hurk uit Weert met een Oppenheimer Phaeton , Foto Bert Heeren

De Nederlandse Vereniging Traditioneel Gerij (NVTG) organiseert op zondag 11 augustus 2019 de 43ste Kastelenrit Vorden.

Het evenement begint na enkele jaren van afwezigheid weer bij Kasteel Vorden aan de rand van het dorp met om ongeveer 8.30 uur de beoordeling van diverse rijtuigen in verschillende categorieën. Deze beoordeling is onderdeel van de voorselectie voor het Nederlands kampioenschap wat op 14 september wordt verreden in Diepenheim.

Vanaf 10.00 uur zullen de aanspanningen een uitgezette route langs een aantal Vordense kastelen volgen om tegen 12.30 uur weer bij het vertrekpunt aan te komen en daar gezamenlijk de lunch te gebruiken. Een mooi moment voor bezoekers om de aanspanningen aldaar van dichtbij te bewonderen.

Na de lunch wordt nog een kleine route verreden om vervolgens om15.00 à 15.15 uur te starten met het defilé door de Dorpsstraat van Vorden waar zoals altijd het publiek in grote getalen aanwezig zal zijn. Hier zal voor Hotel Bakker ook de prijsuitreiking plaatsvinden.

Deelnemen kost per aanspanning € 10,- en hiervoor krijgen alle personen een drankje tijdens de sherrystop in de ochtend en middag en zijn er 2 lunchpakketten per combinatie. Meer lunchpakketten kunnen worden bijbesteld.

Inschrijven

Voor meer informatie zie de website www.indereepn.nlof  www.kastelenrit.nl

of meld u direct aan via http://www.indereepn.nl/index.php/kastelenrit/inschrijfformulier

Laatste NK-selectie

De route voert twee keer door het dorp en ook de prijsuitreiking zal hier plaatsvinden. Ook in 2019 geldt deze rit als laatste selectiemogelijkheid voor het NK van de NVTG.

Tekst en foto: NVTG