Kampioenen indoor dressuur Mendistrict Noord

0
1110

Op zaterdag 9 maart waren de pony’s aan de beurt voor de indoorkampioenschappen dressuur van Mendisctrict Noord. Deze mooie wedstrijd werd georganiseerd bij de Woudruiters in Vlagtwedde.

De organisatie had veel sponsoren geregeld, hierdoor was er voor iedere deelnemer een prijs. De punten werden niet meteen na de proef bekend gemaakt en daardoor bleef iedereen aanwezig. Voor de deelnemers was het daardoor soms een zenuwslopende ontknoping.

Tom Blom

Het ochtendprogramma begon met de klasse B, met twaalf deelnemers. De titel werd hier behaald door Tom Blom met Dorle van Tarus. Reservekampioen werd Petra Meulman-Klinkhamer met Suarez.

Tonnie Cazemier

Aansluitend was de klasse M aan de beurt. Van de vier deelnemers was de winst overtuigend voor Tonnie Cazemier met Young Winsome’s Frappant. Deze combinatie bleef de beste van de dag en mocht de dagprijs in ontvangst nemen.

Ronald Prak

In de gecombineerde klasse Z/ZZ was het kampioenschap voor Ronald Prak met Just My Lady Tamara. Reservekampioen was Dieke Slingerland met Ruja’s Dilly.

Vierspan

Na een jurywissel begon het middagprogramma met het enige vierspan. De eerste plek was voor Roelf Lamein met Karlo. Highlight. Jip en Silver

Grote groep L-menners

De grootste klasse van de dag volgde hierop, de klasse L. Hiervoor hadden zich maar liefst vijftien deelnemers ingeschreven. Hindriëtta Lamein wist kampioen te worden met Jip.
Het reservekampioenschap ging naar Willemien Odink met Odinkie Toys Starlight

Dubbelspan

Hierna volgde de laatste rubriek van de dag, de dubbelspan-rubriek. Het kampioenschap was voor Dieke Slingerland met Ruja’s Anna en Ruja’s Dilly, met deze pony werd Dieke ook reservekampioen in de klasse Z/ZZ.

“Het is een geweldig gevoel om met twee pony’s te presteren die ik zelf heb opgeleid. Dilly en Anna zijn halfzusjes, dat maakt het extra speciaal. Dit was pas hun tweede wedstrijd als span.” vertelt Dieke. “Na mijn proef was ik totaal niet tevreden, het zijn hele talentvolle pony’s maar helaas kwam dat er nu niet uit. Het was gewoon een te lange dag voor ons alle drie! Dat we toch kampioen werden, was best een verrassing!”
Reservekampioen werd Jeannette Rijpkema met gelegenheidsspan Boris en Esli, die zij te leen had van Tetske Douma.

Bron: MenSport

Foto: Nynke Leen