Kaartverkoop FRIESIAN PROMS 2022 – met o.a. Waylon en Hans Klok – van start!

0
176
Milan van WeelDen en Elske DeWall Friesian Proms 2020 © DigiShots

De verkoop van tickets voor de FRIESIAN PROMS 2022 op donderdagavond 13 en vrijdagavond 14 januari 2022 is sinds gisteren geopend. Het is inmiddels de zesde editie van deze succesvolle concert- en showavond waarbij beroemde artiesten én het Friese paard samensmelten tot een indrukwekkend avondvullend programma.

De eerste line-up van bijzondere artiesten is reeds bekendgemaakt: rasartiest Waylon, illusionist Hans Klok en zangeres en Friese paardenliefhebster Samantha Steenwijk zullen tijdens de FRIESIAN PROMS in de WTC Expo in Leeuwarden hun opwachting maken!

Van pop tot populair klassiek

Met het noemen van de drie artiesten is de line-up vanzelfsprekend niet compleet. The Dutch Tenors en de zussen Annemarijn, Willemijn en Lilian, oftewel LUNEDI verzorgen optredens. En dat betekent een muzikaal ‘cross over’ repertoire variërend van pop tot populair klassiek. Muziek van Queen, Willy Nelson, Musical Cats, James Brown, Offenbach, Ed Sheeran en bekende nummers van de artiesten zelf staan op de playlist.

Ruim 250 medewerkers

De artiesten en alle andere acts zullen live begeleid worden door het uit 42 musici bestaande orkest The Symphonic Music Connection onder leiding van Theo Brouwer, en het imposante uit 72 zangers bestaande FRIESIAN PROMS koor onder leiding van Akke Bosma. Daarbij worden ze ondersteund door special effecten. In totaal zijn er meer dan 250 medewerkers betrokken bij deze show en muziekavond die inmiddels voor de zesde keer georganiseerd wordt.

Samantha Steenwijk

De FRIESIAN PROMS kan niet bestaan zonder die andere ‘top artiest’ namelijk het Friese paard. Hoe en in welke combinaties of vorm de artiesten hun optreden gaan uitvoeren met Friese paarden blijft een verassing. Achter de schermen wordt er al flink gewerkt aan een hoog aandeel zwart goud in de FRIESIAN PROMS. In Iieder geval zal Samantha Steenwijk samen met haar Friese paard Voice optreden.

De organisatie is daarnaast nog in overleg met een buitenlandse paardenshow. Of dit in verband met de situatie rondom Covid-19 mogelijk is, is de vraag. In ieder geval komen uit Frankrijk Les Horsemen met een act vol humor naar de FRIESIAN PROMS.

Tickets bestellen voor de FRIESIAN PROMS 2022

Bron: Phryso

Foto: DigiShots