Jubileumrit van de historische koetsentocht Wapenveld is op 3 juli

0
322
Wapenvelds Gerij

De ‘Historische Koetsen Cie’ van het Wapenvelds Gerij heeft besloten om de jubileumrit (10de) van de historische koetsentocht Wapenveld alsnog te organiseren. En wel op 3 juli 2021.

De rit van ongeveer 25 kilometer rond Heerde en Wapenveld is dit jaar, met een rust/stop in het centrum van Heerde, uiteraard conform alle coronaregels. De Noord-Veluwe leent zich bij uitstek voor een prachtige Historische rijtuigenrit.

Het open landschap van de IJsselvallei, afgewisseld door de prachtige bossen van het Veluwemassief, alle paden die we rijden zijn verhard en verkeersluw.
De organisatie heeft besloten dit jaar niet individueel te rijden, gezien het lastige uitzetten en be-pijlen van route’s. Wel is er de mogelijkheid na de start van de grote groep individueel te rijden op routebeschrijving, als individueel verkeersdeelnemer.

Colonne

Er wordt gereden in colonne met het uitdrukkelijke verzoek om afstand tot je voorrijdende combinatie te houden zodat je wel individueel verkeersdeelnemer bent. Alleen binnen de bebouwde kom en bij drukke oversteken is opsluiten op verzoek en naar eigen inzicht gewenst.

Het maximale aantal deelnemende rijtuigen is op 30 stuks vastgesteld in verband met de verkeersveiligheid. Inschrijven kan tot 26 juni. Boven het aantal van 30 inschrijvingen staat u op de reservelijst.

Prijzen te winnen

Er is geen officiële jurering, wel hebben we 2 rijtuig-experts bereid gevonden als adviseur aanwezig te zijn, zij zullen letten op de veiligheid en correctheid van de aanspanningen, de wijze van rijden van de koetsier en correcte kleding van de deelnemers op de rijtuigen, ook zullen wij daarvoor enige prijzen uitreiken.
Er kunnen uitsluitend antieke rijtuigen of echte replica’s van originelen daarvan deelnemen, dus marathonwagens zijn uitgesloten.

Inschrijven kan via deze link.