Jubileumeditie FRIESIAN PROMS: meer paarden dan ooit

0
898

Wie dit jaar kaarten heeft weten te bemachtigen voor de FRIESIAN PROMS mag zich alvast verheugen op een fantastische show. Aan de jubileumeditie op donderdag 9 en vrijdagavond 10 januari 2020 in het WTC in Leeuwarden doen maar liefst 84 paarden mee, waarvan ruim driekwart Friese paarden. Meer dan ooit.

Friese tuigpaarden

Het ‘showteam’ van de FRIESIAN PROMS kent een zeer gevarieerd gezelschap. Naast subtopruiters die bijzondere dressuur laten zien, komen de Friese paarden vanzelfsprekend ook in het tuig in actie. De rijders van het Friese tuigpaard zijn in ieder geval aanwezig om hun kunsten te tonen.

Janneke Hoekstra licht alvast een tipje van de sluier op: “We komen met een heel speciaal klavertje drie, dat wordt echt bijzonder.” Vanzelfsprekend komen ook de Friese sjezen weer in actie, ze horen tenslotte bij de Friese paarden. Het betekent ook dat een flink aantal rijders uit het Quadrille-team present zullen zijn en dat is een garantie voor memorabele momenten.

Primeur KWPN & KFPS

Een primeur voor de FRIESIAN PROMS is de samenwerking tussen het KFPS en KWPN. De KWPN-tuigpaarden en de Friese paarden zullen samen een optreden verzorgen tijdens de FRIESIAN PROMS.

Al met al wordt het een heel gevarieerde avond, waar paarden en muziek samenkomen en elkaar versterken. Een bijzonder schouwspel, zo bleek de afgelopen vier edities. Deze 5th Edition van de FRIESIAN PROMS belooft nog weer extra spektakel op te leveren.

Tickets voor de donderdagavond FRIESIAN PROMS zijn nog verkrijgbaar via www.kfps-presenteert.nl

Tekst en foto’s: Friesian Proms