Johan van Hooydonk wint hoofdprijs tijdens Kraay indoor kerstmarathon Scherpenzeel

0
1185
Johan van Hooydonk - Kraay indoor kerstmarathon Scherpenzeel 2018

Johan van Hooydonk won zaterdagavond niet alleen de rubriek tweespan paard tijdens de Kraay indoor kerstmarathon Scherpenzeel. Onder de rubriekswinnaars werd er een extra geldprijs van 500 euro verloot en Van Hooijdonk was dit jaar de gelukkige.

Bruno Taverniers

Bij de rubriek vierspan paard liet Bruno Taverniers zijn concurrenten Huib Pater en Piet de Ronde ver achter zich. Anemone Horse Trucks sponsorde vier dekens en Bruno maakte een ereronde met een grote glimlach.

Bruno Taversniers – Kraay indoor kerstmarathon Scherpenzeel 2018

Edwin ter Maat

Hoewel Marissa Schuiling zich overdag de beste in de rubriek enkelspan pony kon noemen, lukte het ’s avonds in de finale niet om dat nog een keer te doen. De winst ging naar Edwin ter Maat. Demi van de Brink werd tweede en was drie seconde langzamer dan Ter Maat.

Edwin ter Maat – Kraay indoor kerstmarathon Scherpenzeel 2018

Bas de Koning

Bij de enkelspan paarden was het een strijd tussen liefdeskoppel Anniek Schuiling en Bas de Koning. Bas de Koning reed zo kort en snel mogelijk en bleef zelfs foutloos. Hij kwam met 117.29 secondes over de finish. Na Bas kwam Anniek Schuiling in de ring. Zij bleef ook foutloos, maar reed een tijd van 121.77 secondes. Dat was niet genoeg voor de winst.

Bas de Koning – Kraay indoor kerstmarathon Scherpenzeel 2018

Maaike Kraay

De deelnemers van de rubriek tweespan pony maakte er een prachtige strijd van. Drie deelnemers bleven foutloos: Suzanne Roman, Maaike Kraay en Jelle Leliveld. Maaike Kraay kwam als eerste van de drie in de ring en zette een sterke tijd neer van 124.32 secondes. Daarna lukte het Suzanne Roman en Jelle Leliveld niet om deze tijd te verbeteren. Roman werd tweede en Leliveld derde.

Maaike Kraay – Kraay indoor kerstmarathon Scherpenzeel 2018

Nick Weytjens

De belgen Kenny Kanora en Nick Weytjens waren aan elkaar gewaagd met hun vierspan pony’s. Beiden mannen reden twee ballen, maar Nick kwam vijf seconde eerder over de finish. Weytjens won vorig jaar ook al in Scherpenzeel.

Nick Weytjens – Kraay indoor kerstmarathon Scherpenzeel 2018

Johan van Hooydonk

De laatse rubriek van de finale avond was voor de mannen met de tweespan paarden. Marcel Marijnissen had een snellere tijd dan Johan van Hooijdonk, maar er rolden ook twee ballen. En zo won Johan van Hooydonk de rubriek. Ook de hoofdprijs van 500 euro was voor hem.

Klik hier voor de uitslagen

Bron: MenSport
Foto’s: Eveline Roseboom Meel