Jaarlijkse Menmarathon Hellendoorn op 8 en 9 juni

0
823

Uit het hele land, maar ook uit Duitsland, komen ruim 100 deelnemers naar Hippisch Centrum ’t Oale Spoor te Hellendoorn om op 8 en 9 juni deel te nemen aan de jaarlijkse Menmarathon Hellendoorn, georganiseerd door Menclub  Helderse Voerluu.

Het betreft een samengestelde menwedstrijd, waar zowel paarden als pony’s aan meedoen in enkel- dubbel- of langspan (tandem of vierspan). De eerste dag is er dressuur en vaardigheid. Deze twee onderdelen worden zaterdag gereden op het terrein rond ‘t Oale Spoor. De dressuur- en vaardigheidsproeven beginnen zaterdag om 8.00 uur en duren tot ongeveer 16.30 uur.

Zondag marathondag

Het derde onderdeel, de spectaculaire Menmarathon begint zondag (eerste Pinksterdag) met de start van de eerste deelnemer om 9.00 uur. De laatste deelnemer wordt om ongeveer 16.00 uur in het hindernissentraject verwacht.

Nadat de combinaties een nieuw wegparcours hebben afgelegd door de prachtige omgeving van Hellendoorn, moeten zij op het terrein van ‘t Oale Spoor zes hindernissen rijden in een zo snel mogelijke tijd.  De parcoursbouwer is dit jaar wederom Ben Steenblik, die ook verantwoordelijk is voor het parcours van de vaardigheid.

Op de voet volgen

Tijdens de marathon kunnen de toeschouwers hun favoriete  mencombinatie lopend op de voet volgen door de zes hindernissen. De hindernissen en het terrein zijn aangekleed door een decoratiegroep.  In totaal zijn er die dagen meer dan honderd vrijwilligers in actie die met zijn allen zorgen voor een goed verloop van de wedstrijd. Via een geluidsinstallatie kunnen bezoekers de verrichtingen en resultaten en allerlei informatie van de menners volgen.

Paramenners

Hellendoorn is bekend om het meewerken aan projecten voor menners met een lichamelijke beperking. De wedstrijd is ook opengesteld voor hen, de paramenners.  Zelfs twee paramenners uit Duitsland zullen deelnemen. Er wordt dan gestreden om de Witte van Moort bokaal.

Gezellig strodorp en activiteiten

Op het terrein rond ‘t  Oale Spoor zijn springkastelen, knuffeldieren en is er ponyrijden voor de kinderen. Voor alle toeschouwers is er een gezellig strodorp waar men kan genieten van een hapje en een drankje. Ook is er van 16.00 tot 18.00 uur een feestelijk optreden van de zanger Orlando. Het genre is Nederlandstalige feestmuziek.

Een prima uitgaanstip voor het hele gezin voor Eerste Pinksterdag!

Beide dagen: TOEGANG GRATIS!