Intocht Eper Paardenvierdaagse afgelast: “Begrijpelijke beslissing”

0
574

Vandaag is de laatste dag van de succesvolle, jaarlijkse Eper Paardenvierdaagse. De ruiters en menners vertrokken vandaag voor hun route richting Schaveren, Wissel, landgoed Tongeren en Majuba.

Normaliter is er na de laatste dag een officieel ‘welkom’ door de burgemeester van Epe, en worden de deelnemers feestelijk onthaald tijdens een intocht.

Veiligheid gaat voor alles

Vandaag vindt die intocht na de mooie prestatie van de deelnemers echter niet plaats, zo meldt de organisatie. “Wij maken ons ernstig zorgen om de weersomstandigheden en hebben daarom uit veiligheidsoverwegingen besloten om de intocht niet door te laten gaan. Dit is ontzettend jammer en wij begrijpen dat dit een grote teleurstelling is, maar de veiligheid van paard, deelnemer, bezoeker en vrijwilliger staat voorop.”

Het afsluitingsprogramma na 20.00 uur gaat ook niet door. Deelnemers kunnen wel tot 19.00 uur bij de start-/finishwagen terecht om hun startnummer in te leveren en de welverdiende trofee in ontvangst te nemen.

Begrip van de deelnemers

De deelnemers reageren teleurgesteld op de mededeling, maar hebben alle begrip voor deze maatregel van de organisatie. “Heel jammer! Maar een begrijpelijk besluit hoor. Tot volgend jaar dan maar…!” is een reactie. “Respect! Verstandige beslissing!”, post een andere deelnemer.

Bron: Facebook Eper Paardenvierdaagse

Foto: Anke Rijksen