Initiatiefgroep Aangespannen Paard: “Happy Athlete en fatsoenlijk gedrag belangrijk”

0
347

Kees Visser wordt de voorzitter van de Initiatiefgroep Aangespannen Sport van de KNHS. Via een persbericht worden nu ook de overige bestuursleden bekendgemaakt. Ook licht de groep haar missie toe.

Happy Athlete

Naast voorzitter Kees Visser als voorzitter neemt Hendrieke Jonkers de taak van secretaris op zich. Twee andere bestuursleden zijn Stefan Rozendaal en Jan Cees van der Endt. Voor een derde bestuurslid staat er nog een vacature open. De leden zijn op dit moment in gesprek met een aantal vertegenwoordigers vanuit de Friese tuigsport om tot een juiste vertegenwoordiging in het bestuur te komen. De missie van de groep is als volgt: “Een sterke impuls geven aan de aangespannen sport. Daarbij staan hernieuwde normen en waarden van de KNHS samen met Happy Athlete en fatsoenlijk gedrag hoog in het vaandel.

Dialoog

De VHN, VTN en de VFT willen geen onderdeel meer zijn van de KNHS. Dit geeft volgens de initiatiefgroep de gewenste duidelijkheid aan de medestanders. “Wij willen een alternatief bieden voor die organisaties en die rijders die onder de paraplu van de KNHS willen blijven acteren.” Recent kwam de KNHS met nieuwe statuten en reglementen. Ook daar moet de initiatiefgroep iets mee. Visser: “We gaan binnenkort samen met de KNHS, concoursorganisaties en rijders de dialoog aan om onze concrete en verregaande plannen verder toe te lichten en te bespreken.”

De Initiatiefgroep sluit haar persbericht af met een samenvatting: “De KNHS is niet perfect, maar is wel het ‘thuis’ van Hippisch Nederland. We willen behouden wat goed is en samen verbeteren wat verbeterd moet worden.”

Bron: Persbericht

Foto: Shutterstock