Indoorkampioenschappen district Noord verspreid over drie dagen

0
791
Tonnie Cazemier met Young Winsome’s Frappant

Daar waar de vaardigheid al op 9 februari werd verreden in manege De Hondsrug in Bronneger, werden de kampioenschappen dressuur verreden in manege De Woudruiters in Vlagtwedde. Op 9 maart was het de beurt aan de ponymenners een week later op 16 maart, kwamen de paarden in de ring.

De organisatie in Vlagtwedde liet geen enkele deelnemer met lege handen naar huis gaan. Ze waren er in geslaagd zoveel sponsoren te regelen, dat er behoorlijk wat prijzen weg te geven waren. De prijswinnaars en kampioenen gingen dan ook met de handen vol naar huis. Omdat er tussendoor geen uitslagen bekend werden gemaakt, bleef het spannend tot aan de prijsuitreiking wie zich kampioen mocht noemen.

Klasse B

De fraaie Haflinger van Ton deed het net iets beter dan Suarez van Petra Meulman, zodat Ton met een nipte voorsprong kampioen werd, met een mooie totaalscore van 404,5 punten. Bij de paarden wist Karin een goede score neer te zetten en wist met een mooie voorsprong op Janet van der Ark de kampioenstitel in de wacht te slepen.

Klasse L

Zowel bij de pony’s als bij de paarden was de klasse L enkelspan de grootste rubriek. Ondanks de herrie op het dak van de manege door de heftige stortbui tijdens de proef, liet Jip zich gelukkig niet van de wijs brengen en sleepte met een paar punten voorsprong op de nummer twee, de kampioenstitel in de wacht. Bij de paarden ging de kampioenstitel met overmacht naar Koerina. Met een score van maar liefst 72% (en 31 punten verschil met de nummer twee) sleepte ze bovendien ook nog eens de dagprijs in de wacht voor de hoogste dagscore.

Koerina Dijkstra met Silke Bernou fan ‘e les

Klasse M

Bij de pony’s behaalde Tonnie de hoogste dagscore (69,84%) en haalde hiermee niet alleen de kampioenstitel, maar won daarmee ook de dagprijs. Bij de paarden was het verschil tussen de kampioen, Udo de Haan, en reservekampioen, Marjet Westerhoff met Hercules, slechts een halve punt. Met deze resultaten staken ze overigens wel met kop en schouders boven de overige deelnemers uit.

Klasse Z/ZZ

Zowel bij de pony’s als de paarden werden de klassen Z en ZZ in handicap verreden, zodat er toch een volwaardig kampioenschap zou zijn. Ondanks dat Ronald hier pas voor de eerste keer in de klasse Z startte, pakte dat bijzonder goed uit, door meteen de kampioenstitel op zijn naam te schrijven. Gjalt Jan zette met zijn fraaie paard Dandy Jane een zeer mooie proef neer, welke door beide juryleden als beste beoordeeld werd. Dat leverde hem dan ook terecht de kampioenstitel op.

Dubbelspannen

De dubbelspanrubriek werd in handicap verreden. Dat betekende dat bij de pony’s de klassen B, L en M waren samengevoegd. Met een ruime voorsprong op de nummer twee behaalde Dieke Slingerland met haar mooie span in de klasse B de hoogste score en werd daarmee kampioen. Bij de paarden waren het de klassen L, M, Z en ZZ die in handicap verreden werden. Hier was de winst en tevens kampioenstitel voor Ito Werkman.

Klasse L vierspan

Bij de pony’s kwam er ook nog een vierspan aan de start. Ondanks dat hij slechts de enige deelnemer in zijn rubriek was en daarmee ook automatisch winnaar was van deze rubriek, is het wel mooi als er dan ook een goed resultaat neergezet wordt. De beide juryleden waren het hier duidelijk met elkaar eens en beloonden de proef allebei met 201,5 punten.

Goed doel

Als extra heeft de organisatie tijdens de beide dagen ook nog geld ingezameld voor het goede doel. Er kon geboden worden op een tweetal pakketten met paardensportartikelen en er werden in een standje verschillende artikelen verkocht. De opbrengsten hiervan gaan naar Kika.

Bron: persbericht
Foto: Hindriëtta Lamein