Indoor Houten: Ian van Dasselaar wint met gemak

0
404
Marijke Hammink - Houten 2019 - foto E. Roseboom Meel

Tandemrijder Ian van Dasselaar heeft goede zaken gedaan tijdens Indoor Houten. Hij liet in de finale op zaterdagavond de concurrentie ver achter zich en kwam maar liefst twintig seconden sneller over de finish dan de andere tandemfinalisten.

Enkelspan pony: Edwin ter Maat

Marissa Schuiling reed overdag ijzersterk ging als favoriet naar de finale. Op het moment dat Schuiling de ring inkwam, stond de snelste tijd op naam van Edwin ter Maat. Schuiling deed haar best, maar een balletje op de laatste poort gooide roet in het eten. Edwin ter Maat ging met de winst naar huis.

Tandem pony: Ian van Dasselaar

Voor Ian van Dasselaar kon de avond niet stuk. Hij won de rubriek met gemak en liet hiermee Saskia Lems en Gerben van de Berkt ver achter zich.

Tweespan paard: Kees Rommens

De strijd bij de tweespan paarden ging vooral tussen Marcel Marijnissen en Kees Rommens. Hoewel beide mannen foutloos bleven, kwam Rommens maar liefst elf seconden sneller over de finish dan Marijnissen. En zo bleef de uitslag hetzelfde als overdag.

Enkelspan paard: Jaap van der Horst

De deelnemers in de rubriek enkelspan paard waren aan elkaar gewaagd. Jaap van der Horst zette een scherpe tijd neer  van 144.61 seconden en kwam foutloos door het parcours heen. Daarna kwam Bernie Damen die sneller leek te gaan, maar toch in een tijd van 145.08 seconden over de finish kwam. Bij Pieter Karelse rolde er een balletje waardoor hij naar de derde plaats zakte.

Berry van den Bosch-Jaap van der Horst-Jan Bijeman – Houten 2019 – foto E. Roseboom Meel

Tweespan pony: Nathalie van de Ende

Jelle Leliveld deed een dappere poging om de tijd van Nathalie van der Ende te verbeteren, maar dat lukte niet. Nathalie van der Ende bleef geconcentreerd én foutloos en won met een tijd van 147.61 seconden en hiermee werd ze districtskampioen West en mag ze naar de Strijd der Districten.

Nathalie van der Ende – Houten 2019 – foto E. Roseboom Meel

Vierspan pony: Marijke Hammink

Marijke Hammink kwam als laatste in de ring tijdens de finale. Ze voelde de druk waarschijnlijk wel op haar schouders. Maar dat had geen invloed. Er viel nog een balletje van poort zes, maar de tijd was genoeg voor de overwinning. Kenny Kanora en Gerco van Tuijl werden respectievelijk tweede en derde.

Marijke Hammink – Houten 2019 – foto E. Roseboom Meel

Klik hier voor de uitslagen.

Daarnaast werd er ook gestreden voor het districtskampioenschap West en tickets voor de Strijd der Districten:

Kampioenen District West:
Enkelspan pony: Johan de Hoop
Enkelspan paard: Jaap van der Horst
Tweespan pony: Nathalie van de Ende
Tweespan paard: Ton Vreugdenhil
Tandem pony: Bert Koorn
Vierspan pony: Eline Geurs

Afvaardiging naar de Strijd der Districten:
Enkelspan pony: Johan de Hoop en Harry Loman
Tweespan pony: Nathalie van de Ende en nog nader te bepalen
Enkelspan paard: Pieter Karelse en Christiaan Provoost
Tweespan paard: Ton Vreugdenhil en Paul Loman
Vierspan pony: Eline Geurs en Piet Doorn

Bekijk hier de foto’s van Indoor Houten.

Bron: MenSport
Foto: Eveline Roseboom Meel