In MenSport 9: Vijftig jaar lang Koetsn’ Keerls

0
507

De evenementenkalender van de Twentse menvereniging Koets’n Keerls is ieder jaar goed gevuld. Maar afgelopen jaar organiseerde de club, naast de jaarlijkse menwedstrijden, recreatieve en authentieke ritten, ook het districtskampioenschap voor pony’s en het Nederlands Kampioenschap Traditioneel Gerij. Allemaal ter ere van het vijftigjarig jubileum. In MenSport 9 een kennismaking met de club.

Het Nederlands Kampioenschap Traditioneel Gerij georganiseerd door de Koets’n Keerls, dát leek voorzitter Jan Brandriet wel wat. Afgelopen september was het zover, maar het had wel wat voeten in aarde.

NK Traditioneel Gerij in Twente

Brandriet: “Het is alweer drie jaar geleden dat ik het in de week legde bij mijn medebestuursleden. Het leek mij geweldig als het NK naar Twente zou komen, maar het moest uiteraard wel een bestuursbesluit zijn.”

Groots aanpakken

Brandriet kreeg zijn club enthousiast en het bestuur was het er over eens dat ze het groots wilden aanpakken. Het publiek kon die dag dus niet alleen genieten van het Nederlands Kampioenschap Traditioneel Gerij, maar ook van een marathonclinic, jachthoornblazers, ringsteken, damescarrousel, ringsteken en nog veel meer.

Getrouwd?

“Ik heb tijdens de voorbereidingen dan ook thuis wel eens de vraag gekregen of ik met mijn vrouw of de Koets’n Keerls getrouwd was”, lacht Brandriet.

Tekst: Eefje van Harskamp
Foto: Eveline Roseboom-Meel

Het hele artikel is te lezen in MenSport 9, die nu in de winkel ligt of te bestellen is via paardenmagazines.nl.