In MenSport 3 | “De jongeren van nu worden vanzelf vijftig plus”

0
674

In MenSport 3 weer een Authentiek onderweg-spread. Deze keer de Spider van Annemieke Oude Avenhuis uit buurtschap Hoge Hexel in Wierden. Ze begon min of meer noodgedwongen aan het mennen.

Inmiddels houdt Oude Avenhuis al ruim twintig jaar de leidsels in haar handen. Ze doet dit nog steeds met veel plezier. In dit artikel vertelt ze over haar rijtuig; hoe komt ze er aan, waarom is ze begonnen met authentiek mennen en: heeft het toekomst?

Waarom authentiek mennen?

“Vooral de gezelligheid en de samenhorigheid, met meerdere mensen en paarden en rijtuigen prachtige plekken bezoeken, zonder enige wedstrijddruk. We doen het voor ons plezier. Johan gaat altijd mee als gezelschap en dat is heel gezellig. En als je een keer vragen hebt over je rijtuig of de aankleding van het geheel, dan krijg je van alle kanten hulp aangeboden.”

Toekomst voor mennen met authentiek gerij?

“Dat geloof ik zeker. Er wordt wel gezucht dat de leeftijd van de rijders omlaag moet, maar dat zou geen voorwaarde moeten zijn. Feit is nu eenmaal dat jonge mensen druk zijn met allerlei andere zaken: gezin, werk en sport.”

“We moeten zuinig zijn met wat we hebben”

“Als deze menners rond de vijftig zijn, komt er meer rust en bezinning in hun leven en dan zie je dat ze op zoek gaan naar alternatieven in het mennen. De jongeren van nu worden vanzelf vijftig-plus en het enige belangrijke is dat wij tot die tijd het authentieke erfgoed goed bewaren! Wat we hebben daar moeten we zuinig op zijn!”

MenSport 3

Lees het gehele interview in MenSport 3, die nu in de winkel ligt of hier te bestellen is.