IJsbrand Chardon: “Ik heb geen enkele twijfel over dit span”

0
675
ijsbrand chardon
IJsbrand Chardon FEI European Championships Gothenburg 2017 © DigiShots

Ruim 40 vierspanrijders uit heel Europa strijden van 15 tot en met 18 augustus in het Duitse Donaueschingen om de Europese titel.

Het Europees Kampioenschap voor vierspannen is dit de ultieme test in de aanloop naar het grote Wereldkampioenschap Limburg 2020 in Kronenberg.

Limburg 2020

Titelverdediger is IJsbrand Chardon, ambassadeur van ‘Limburg 2020’. “Vanaf het begin van dit jaar, vanaf de internationale wedstrijd in Kronenberg, ben ik al bezig met de voorbereidingen op het WK 2020,” vertelt Chardon. “Ik heb twee nieuwe paarden ingezet en het loopt boven verwachting goed. Ik ben heel blij dat ik de knoop heb doorgehakt en het hele seizoen met deze paarden heb gereden. Dit is momenteel mijn sterkste span, ik heb geen enkele twijfel.”

Mooie strijd

Chardon verwacht op het EK in Donaueschingen een mooie strijd. “Wij Nederlanders maken een goede kans op topklasseringen, zowel individueel als met het team. Dit hele jaar staat bij ons in het teken van het WK Limburg 2020 en ik ben super tevreden over hoe het loopt. Laat het WK maar komen!”

Het Wereldkampioenschap vierspan paarden Limburg 2020 wordt gehouden van 2 tot en met 6 september op de terreinen van Grandorse in Kronenberg.

Bron: Limburg2020

Foto: Digishots