Hubertusrit Epe: Unieke inzegening van paarden, honden en hun bazen

0
201

Tijdens de befaamde Hubertusrit van de Hippische Vereniging in Epe op 6 nobember kunnen paardeneigenaren hun viervouter laten zegenen door de pastoor. Hondenbezitters kunnen ook bij de inzegening terecht met hun hond.

Door de wegwerkzaamheden in Epe vindt de traditionele inzegening van paarden en hun berijders tijdens de Hubertusrit dit jaar plaats bij de Ossenstal.

Rust en zegen bij de Ossenstal

Pastor Vroom van de RK kerk zal de inzegening voor zijn rekening nemen. Meer dan honderd ruiters en menners nemen hieraan deel, allemaal in de stijl van de jacht en natuur. Na twee jaar corona is er weer volop belangstelling voor deze unieke rit door de herfstbossen van Epe en omgeving.

Paardenbuffet

Bij de Ossenstal is tevens de rustplaats van de rit door de bossen. De deelnemers worden voorzien van een drankje en hapjes en voor de paarden is er een waar paardenbuffet. Ook de honden worden voorzien van een stevige maaltijd.

Ook zegen voor de Eper honden

Voor het eerst kunnen ook honden uit Epe en omgeving de zegen van pastor Vroom ontvangen. Iedereen mag hiervoor met zijn hond naar de Ossenstal komen. Hierbij is het niet van belang welk geloof je hebt. Een mooie vorm van kerkelijke samenwerking dus. Wie met zijn hond naar de Ossenstal komt, krijgt eveneens een stevige hondenmaaltijd.

Jachthoornblazers en muziek

Tijdens de stop is er heel veel te zien bij de Ossenstal. De talloze ruiters en menners met hun diversiteit aan paarden en passende kleding vormen een prachtig gezicht. De rust en inzegening worden opgeluisterd door Jachthoornblazers met mooie muziekstukken in een geheel passende omgeving.

Hippische Vereniging Epe

Wie van natuur en dieren houdt kan hier genieten van een uniek samenspel. Met de Hubertusrit deelt de Hippische Vereniging de prachtige omgeving van Epe graag met paardenliefhebbers uit heel Nederland.

De inzegening is dus bij de Ossenstal in Epe, op 6 november tussen 10.30 en 12.00 uur. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Alle informatie is te vinden op hubertusrit.nl.

Tekst en foto: Persbericht Hubertusrit Epe