Gouden KNHS speld voor aftredend teamveterinair Jan Greve

0
1172
Jan Greve © DigiShots
Jan Greve © DigiShots

Jan Greve heeft, na bijna 40 jaar actief te zijn geweest als teamveterinair, besloten hiermee te stoppen. Als waardering voor zijn enorme verdiensten en inspanningen voor de Nederlandse paardensport heeft het KNHS Bestuur besloten Jan Greve de gouden KNHS speld toe te kennen.

Afgelopen jaren was Greve actief als teamveterinair van de dressuurpaarden, maar eerder in zijn geweldige loopbaan kende hij ook vele successen bij de eventing- en springpaarden.

Teamgoud

Greve, zelf ook een fanatiek menner, begon eind jaren ’70 van de vorige eeuw zijn loopbaan als teamveterinair bij de eventing, toen nog military geheten. Later stapte Greve over naar de springpaarden, hij was onder meer teamveterinair tijdens de Olympische Spelen van Barcelona in 1992 toen het Nederlandse team goud wist te winnen.

Waardering

De KNHS is Jan Greve enorm veel dank verschuldigd voor zijn inzet voor de Nederlandse paardensport. ‘De passie en kennis van Jan Greve zijn enorm. Hij is niet alleen een zeer deskundig veterinair, zijn tomeloze inzet voor de paardensport is ongelofelijk. Jan is altijd geïnteresseerd en enorm betrokken bij de gehele paardenhouderij. Met het toekennen van de gouden speld geven we met dank uiting aan onze waardering’, aldus Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS.

De gouden speld zal aan Greve op een passend moment worden overhandigd. Over de opvolging van Greve wordt later een besluit genomen.

Lees hier meer

Bron: KNHS