‘Good old’ Varanno leert tienjarige Bart de fijne kneepjes

0
713
Derk Jan Mekkes - CHIO Rotterdam 2016 © DigiShots

De familie Mekkes is een bekende naam in tuigpaardenland. De liefde voor het mennen zit hen in het bloed. Geen wonder dus dat ook de tienjarige zoon van Derk Jan Mekkes besmet is met het paardenvirus! Good old ereklasse-paard én voorpaard in het span van Glenn Geerts Varanno is zijn perfecte leermeester.

Kampioensrijder

De vader van Derk Jan, Dirk, kreeg ‘de paarden’ al van jongs af aan mee. Dirk Mekkes beleefde jarenlang vele successen op de concoursen, onder andere met Kosmos. Derk Jan zelf heeft net als zus Hanneke enorm veel kampioenstitels behaald, bijna altijd met vossen. Zijn zoon Bart (10) neemt nu ook letterlijk de leidsels in handen.

Varanno

De achttienjarige vosruin Varanno (v. Manno) leert Bart de kneepjes van het vak. Met zijn ‘once-in-a-lifetime horse’ behaalde Derk zelf vele oranje linten en werd hij maar liefst zeventien keer Nederlands kampioen. Ook samen in het span met Whizzkid’s Gonda liep hij vaak naar de koppositie.

Glenn Geerts

Naast showpaard had Varanno ook de kwaliteiten en de ‘drive’ om als menpaard met de top mee te kunnen lopen. Hij werd kampioen van België in het span van Glenn Geerts en liep als diens linker voorpaard ook internationale wedstrijden in 2012 en 2013.

Facebook Derk Mekkes/MenSport

Foto: DigiShots