Gilles Pirotte: “Een opvolger voor Rubens vinden, is lastig”

0
578

Meer dan een maand geleden zette ponymenner Gilles Pirotte met Rubens zijn beste internationale resultaat tot nu toe neer bij de senioren: een bronzen medaille op het WK in Hongarije. Hij kijkt terug met Equibel.be.

“Ik heb heel veel positieve reacties gekregen”, laat de Belgische menner weten vanuit zijn woonplaats Chaineux, bij Luik. “Ik was en ben nog altijd heel trots op mezelf maar ook op het feit dat ik België een medaille heb bezorgd. En het hadden er twee kunnen zijn, maar helaas strandden we met België op de 4de plaats in de landenwedstrijd. Daar hadden we meer van verwacht maar pech besliste daar anders over.”

Twee-eenheid met Rubens

Met zijn pony Rubens vormt hij een twee-eenheid, maar Rubens wordt in februari achttien jaar. “Dat is een delicate leeftijd”, vervolgt Gilles. “Negentien of twintig jaar is doorgaans de maximum leeftijd om op topniveau te blijven presteren. We zullen dus zien hoe lang Rubens nog mee kan.”

De menner vervolgt: “Het Belgisch Kampioenschap van volgend jaar in Aywaille is het eerste grote doel voor ons beiden. Dat is een thuiswedstrijd. Daar hoop ik om – mét Rubens – voor het vierde opeenvolgende jaar nationaal kampioen te kunnen worden. Daarna zien we wel. Op dit moment ben ik op zoek naar een opvolger met dezelfde kwaliteiten, maar dat is geen gemakkelijke zoektocht.”

Carrièreswitch

In de winter staat de training met Rubens op een wat lager pitje. Gilles is druk genoeg; hij vermaakt zich prima als groom bij collega-menner Glenn Geerts. We bespeurden hem op de bok van het vierspan van team Glenn Geerts in de wereldbekerwedstrijd in Maastricht. Carrièreswitch?

Equibel/MenSport

Foto: Gemma Jansen