Geslaagde trainingsdag jeugd Mendistrict Oost

0
475
trainen vaardigheid parcours

Maar liefst 29 jeugdmenners meldden zich op zaterdag 27 juni in Wierden op het schitterende terrein van de Eschruiters. Ze spanden hun pony’s of paarden in voor een training die Mendistrict Oost voor haar jeugdmenners verzorgde.

Voor herhaling vatbaar

Voorzitter Wim Veldboom kijkt met een goed gevoel terug op deze dag. ,,Ik heb alleen maar stralende gezichten gezien bij de jonge menners en ook de ouders waren enthousiast. Zo’n dag is zeker voor herhaling vatbaar.”

Drie onderdelen

Medeorganisator Arjan Kleinjan deelde de menners in groepjes van 2 in. Zo kregen ze eerst een half uur dressuurles van Jeanette Veldboom of René Schuiling. Jeanette nam de enkelspannen voor haar rekening en René de tweespannen. Arjan Kleinjan had een voor iedereen goed te rijden vaardigheidsparcours gebouwd. Wim Veldboom liet de menners eerst door een paar poorten sturen waarbij hij aangaf niet te veel meters te maken als dat niet nodig is. Daarna reden de menners het parcours een keer op tijd. Na het halfuurtje vaardigheid konden de menner en hun pony’s of paarden even op adem komen en hun bodyprotector aan doen voor het laatste onderdeel, de marathon.

Tips en tricks

Mark Weusthof sprak de menners eerst aan en vroeg naar hun ervaringen in de hindernissen. Na de drie hindernissen eerst een keer in een vlot draftempo gereden te hebben, gaf hij de jonge menners tips en tricks om het vervolgens op snelheid te proberen. Het was leuk om te zien dat Mark de combinaties door de hindernissen begeleidde en aangemoedigde. De meer ervaren combinaties hoefden van de nuchtere Twent niets te veranderen en mochten vooral genieten.

Mendistrict Oost
Mark Jan Vink