Geen inkomsten, wel kosten: battles bij PSC De Dijkgraaf

0
735

Om de coronacrisis te overleven hebben bedrijven het moeilijk. Ook in de hippische sector is het moeilijk om ‘de boel’ draaiende te houden. Niet alleen zijn er geen inkomsten vanwege lessen en activiteiten die vervallen, de lopende kosten zoals voer, stro, verzorging en personeel gaan gewoon door. Er moet dus op dit moment altijd geld bij bij maneges en stallen.

Bij PSC De Dijkgraaf van Edwin van der Graaf en Anne van Dijk in Ouddorp doen ze er alles aan om het hoofd boven water te houden. Daarom zijn er nu speciale acties die geld kunnen opleveren.

Weddenschappen

Deelnemers kunnen voor een zelf te kiezen bedrag meedoen aan diverse ‘battles’. Niet alleen kunnen er vragen beantwoord worden als ‘wie is het oudste en jongste paard op de manege’ en ‘hoeveel zwarte paarden staan er bij PSC De Dijkgraaf?’, ook kan er geld ingezet worden op originele ‘weddenschappen’.

Edwin tegen Anne

Vaak speelt het mennen hierin een grote rol, zoals een directe wedstrijd tussen Edwin en Anne (waarbij Edwin een flinke achterstand, een handicap, op zijn vriendin moet goedmaken): ‘wie rijdt de snelste marathon?’, of andere leden van de vereniging tegen elkaar strijden. De battles worden telkens live uitgezonden en dat maakt het lekker spannend.

Nieuwsgierig? Kijk op Facebook PSC De Dijkgraaf. Nog leuker is het natuurlijk als je ook een gokje waagt ?.

Mensport/PSC De Dijkgraaf

Foto: PSC De Dijkgraaf