Frietkotroute en Okidoki-tocht in België

0
256

Bij mentochten in de herfst is de kans reëel aanwezig dat je te maken hebt met wisselend herfstweer. Bij de Frietkotroute in Hamont-Achel en de Okidoki-toch in Essen, beide in België was het even doorbijten geblazen, maar uiteindelijk hadden de deelnemers een fantastische dag!

Frietje mét graag!

Op 13 oktober, bij de Frietkottocht, was het ’s morgens het fris en donker, met zelfs een paar drupjes regen, maar al gauw kwam het zonnetje door. De tocht ging door de mooie bossen en velden en uiteraard was er aan de innerlijke mens gedacht. Bij stop één was er soep, bij stop twee gingen de deelnemers voor iets sterkers, namelijk een jenevertje. De menners die zin daarin hadden konden door de beek rijden. De Frietkotroute mag natuurlijk geen Frietkotroute heten als er niet op zijn minst een lekker frietje (mét) wordt aangeboden. Dat was dan ook het geval na afloop van de rit. Een frietje, een drankje en gezellig napraten. Wat wil een mens nog meer?

Druilerig en koud, toch okdidoki

Het duurde bij de Okidiki-tocht in Essen even voor de eerste menners er waren, want op die bewuste 6 oktober was het maar druilerig en koud. Daardoor waren er maar twintig inschrijvingen. Jammer, maar die twintig deelnemers konden desondanks genieten van een mooie tocht die door de Kalmthoutse hei ging en zo ook een stukje door Nederland voerde. Het spreekt voor zich dat de warme soep die geserveerd werd tijdens de stop, bij de meeste menners goed in de smaak viel. Zo konden ze even opwarmen.

Tekst en foto’s: Vanessa Elst