Extra emotie bij wereldbekerwinnaar Boyd Exell

0
358

De wereldbekerfinale was er eentje vol emotie voor de uiteindelijke winnaar Boyd Exell. Het was helemaal niet zo zeker of zijn team wel zou afreizen naar Bordeaux, omdat zijn dochter in het ziekenhuis lag na een val van haar pony.

Heel even zag het er naar uit dat de elfjarige Olivia geopereerd moest worden, maar toen dat niet nodig bleek, kon team Exell min of meer gerustgesteld vertrekken en zich concentreren op de wedstrijd. Al gaf de menner toe dat het ongeluk voor extra spanning zorgde.

Gelukkig kon Olivia vanuit haar ziekenhuisbed de wedstrijd volgen. Exell vertrok na de wedstrijd zo snel mogelijk weer richting huis om weer bij haar te zijn.

Demi met wedstrijdpensioen

Ook een bijzondere wedstrijd was het omdat het de laatste zou zijn van zijn merrie Demi. “Nu is de tijd voor haar om er een punt achter te zetten. Ze heeft zoveel voor me gedaan! En dan weet je het wel wanneer het genoeg geweest is. Het is mooi dat ze afscheid neemt met dit hoogtepunt. Ze is super fit en gezond. Ze blijft gewoon bij ons; onze zoon zal haar af en toe voor de lol rijden.”

Hoewel de Australiër goede jonge paarden in opleiding heeft, zal het moeilijk zijn om de 22-jarige SWB-merrie (v. D-Day) te vervangen, geeft hij aan.

Bron: FEI

Foto: Janine Verschure 2018