Exclusieve rijtuigen van Kasteel de Haar eenmalig in volle glorie te bewonderen

0
967
Kasteel de Haar

De afgelopen twee jaar zijn vier bijzondere rijtuigen van Kasteel de Haar ‘museaal’ gerestaureerd. Ze zijn behandeld alsof ze de Gouden Koets zijn en niet zonder reden, want ze zijn als erfgoed minstens zo belangrijk. De vier, met een leeftijd van bijna anderhalve eeuw, zijn te bewonderen op 31 oktober tijdens ‘Rijtuigen van de Haar’. Compleet met paarden en rollend door het park komt hiermee het vroegere vervoer op Kasteel de Haar tot leven.

Herleven

Tijdens ‘Rijtuigen van de Haar’ zijn de Calèche, Grand Duc, Jachtbreak en Napoleon Phaeton aangespannen te zien, precies zoals dat gebeurde ten tijde van Baron Etienne van Zuylen van Nijevelt en zijn echtgenote Hélène de Rothschild. Het echtpaar reed eigenhandig met vier of zelfs zes schimmels voor het rijtuig door het park van Kasteel de Haar. Die beelden gaan herleven.

Eenmalig evenement

Bij dit bijzondere, eenmalige evenement krijgt een -vanwege coronamaatregelen- beperkt publiek deskundige uitleg over de aanspanningen die voorrijden. Naast de vier rijtuigen uit het ‘eigen’ koetshuis, zijn rond het middaguur een tiental rijtuigen van de Private Driving Club, een gezelschap van rijtuigenliefhebbers, te bewonderen in het park. Om 11.00 uur spant het eerste rijtuig aan.

Kasteel de Haar

Een beperkt aantal kaartjes om de rijtuigen èn het kasteel te bekijken zijn online te bestellen; € 17,- voor volwassenen, € 11,- kinderen 4 t/m 11 jr. Check voor actuele informatie & bestel op www.kasteeldehaar.nl

Bron: Persbericht
Foto: Kasteel de Haar