EK Vierspannen: Wordt het weer goud voor TeamNL?

0
332
Team Netherlands, De Ronde Koos, Chardon IJsbrand, Timmerman Theo, Team Germany, Sandmann Chritsoph, Harm Mareike, Van Stein Georg, Team Belgium, Simonet Edouard, Geerts Glenn, Degrieck Dries FEI European Driving Championships - Goteborg 2017 © DigiShots - Dirk Caremans 27/08/2017,

TeamNL is van 14 tot en met 18 augustus op volle sterkte vertegenwoordigd op het Europees kampioenschap voor vierspannen in het Duitse Donaueschingen.

Nederland komt met het maximale aantal van zeven vierspannen aan de start, waaronder het gouden team van Aken met EK-titelverdediger IJsbrand Chardon, Bram Chardon en Koos de Ronde. De Oranjemenners zijn bovendien titelhouders met het team. De Nederlandse delegatie wordt gecompleteerd met Hans Heus, Edwin van der Graaf, Peter de Ronde en Mark Weusthof.

TeamNL in vorm

De Nederlandse menners zijn goed in vorm dit seizoen. IJsbrand Chardon haalde topklasseringen in Valkenswaard, Riesenbeck en Aken. Bram Chardon won de wedstrijden in Saumur en Riesenbeck. Koos de Ronde liet topprestaties noteren in Windsor en Valkenswaard, werd in Beekbergen opnieuw Nederlands kampioen en eindigde afgelopen weekend achter Boyd Exell als tweede in de prestigieuze wedstrijd in Aken. Tijdens de landenwedstrijden in Windsor, Valkenswaard en Aken wist het Nederlandse team steeds moeiteloos de concurrentie voor te blijven.

Mark Weusthof won onder meer zilver op het NK en maakte deel uit van het team dat goud won in de landenwedstrijd van Valkenswaard, waar hij individueel vijfde werd. Peter de Ronde won brons op het NK, waarin Edwin van der Graaf vierde werd en Hans Heus vijfde.

.Alles over CHI Donaueschingen en het EK Vierspannen.

Bron: KNHS

Foto: Podium EK Vierspannen 2017 (door Dirk Caremans)