Eindelijk weer los in Leek

0
87

Na twee jaar afwezigheid kon Stichting Mensport Nienoord eindelijk weer haar jaarlijkse impulsmarathon organiseren op de terreinen van Landgoed Nienoord in Leek. De wedstrijd werd traditiegetrouw gehouden op Tweede Paasdag.
Even leek het erop dat er niet voldoende animo was voor de wedstrijd, maar uiteindelijk verschenen er 39 combinaties aan de start.

Mooi begin van het outdoor seizoen

De impulsmarathon was vooral bedoeld om het seizoen rustig op te starten. Zo was er een route van ca. zeven kilometer uitgezet, met daarin vijf hindernissen en een vaardigheidsparcours. Het vaardigheidsparcours werd gereden als een hindernis. Dat wil zeggen dat de poorten voor iedereen op dezelfde afstand stonden en dat de groom gewoon mocht staan en aanwijzingen mocht geven. Een afgeworpen bal in het parcours telde voor vijf strafseconden.

Diverse rubrieken

Aan de start verschenen enkelspannen, dubbelspannen en ook een aantal vierspannen. Ondanks dat de wedstrijd ook was opengesteld voor de jeugd, was er slecht één jeugdige deelnemer dit keer.

Voorbereidingen alweer in gang

Mede dankzij de fantastische weersomstandigheden hing er een ontspannen en gemoedelijke sfeer en was het een zeer geslaagde dag.
De organisatie kijkt met een goed gevoel terug op deze dag en maakt zich nu op voor de dressuur- en vaardigheidswedstrijd op Hemelvaartsdag en de Samengestelde Menwedstrijd in het eerste weekend van juli.

Bron: Mensport, overname zonder schriftelijke toestemming en bronvermelding niet toegestaan.