Nog één jaar tot Limburg 2020

0
621

Over precies één jaar is het zo ver: Dan gaat Limburg 2020 van start! Achter de schermen wordt er heel hard gewerkt om dit WK Vierspannen tot een groot sportief succes te maken en de Provincie Limburg als paardensportregio nog meer op de kaart te zetten.

Kanshebbers?

Op woensdag 2 september 2020 begint het WK met de vetcheck en de openingsceremonie. Vervolgens komen de verwachte 50 deelnemers verdeeld over de twee volgende dagen in actie tijdens de dressuurproef. Op zaterdag 5 september wordt de spectaculaire marathon verreden op het hoofdterrein. Deze omvat acht schitterende hindernissen, inclusief de spectaculaire waterpartij. Op zondag 6 september wordt in de spannende vaardigheidsproef beslist wie zich vanaf dan twee jaar lang Wereldkampioen noemt.

Titelverdediger is Boyd Exell, die vorig jaar in Tryon tijdens de WEG wereldkampioen werd. Maar de concurrentie wordt steeds sterker. Europees kampioen Bram Chardon (foto) zal staan te trappelen om de titel over te nemen, net als andere sterke tegenstanders.

Andere terreinindeling

De voorbereidingen voor dit topevenement zijn in volle gang. Tijdens de internationale menwedstrijd in april werd het startsein gegeven. Sindsdien is de organisatie volop aan de gang. Dit om voor zowel de deelnemers als de bezoekers, sponsoren en standhouders een geweldig evenement neer te zetten. Zo wordt de routing voor de bezoekers beter en krijgt het hoofdterrein een andere indeling.

Het Wereldkampioenschap vierspan paarden Limburg 2020 wordt gehouden van 2 tot en met 6 september op de terreinen van Grandorse in Kronenberg.

Bekijk alvast het voorlopige programma van Limburg 2020.

Bron: Persbericht WK Vierspannen